Hearthstone

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (3. rész: Mage)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, melyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Közelít 2018 első Hearthstone kiegészítője, ami egyben az éves rotáció időpontja is lesz szokás szerint. A három 2016-os csomag, a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapkészlete fog átkerülni a Wild módba a Hall of Fame kártyák mellett, így a Standard játékmód minden eddiginél nagyobb változás előtt áll. Cikksorozatunkban összeszedtük nektek az összes kirotáló lapot, kiemelve azokat, melyek búcsúja a legnagyobb hatással lesz a metára.

Mage

A Mage jelen pillanatban többé-kevésbé egyet jelent a Secret vonalra építő Tempo változattal, ez a paklitípus azonban nagy valószínűséggel teljesen kikerül majd a Standard metából a rotációt követően. Búcsúzik az egyik Secret olcsóbbítás, a Kabal Lackey, a deckvariáns egyik legsokoldalúbb lapja, a Medivh’s Valet, illetve még egy fontos lény, a Kabal Crystal Runner, arról nem is beszélve, hogy a Secret-felhozatal is megfogyatkozik, miután – az Ice Block mellett – a mostanság egyre többet használt Potion of Polymorph is átmegy Wildba.

A többi Mage pakli sem lehet sokkal nyugodtabb, már csak azért sem, mert az Ice Block távozása a Hall of Fame-be alapból is érinti szinte mindegyiket. A Quest Mage például elveszíti több lapgenerálását is, a Babbling Book és a Cabalists’s Tome sem fog már többé spelleket termelni Standardben. De nagyon fontos nevek a távozók listáján a Firelands Portal és a Volcanic Potion is: előbbi a class egyik leguniverzálisabb lapja volt, ráadásul a kezdő játékosok számára is nagy segítség volt azzal, hogy ingyenesen meg lehetett szerezni, utóbbi leköszönésével pedig egy fontos korai board cleart veszít a class.

Hogy melyik verzió élheti túl a rotációt? Leginkább a Big Spell Mage, de az Ice Block és a Firelands Portal kiesése ezt a paklit is érzékenyen fogja érinteni. Meglátjuk, milyen jellegű utánpótlásról gondoskodnak a Blizzardnál!

Cikksorozatunk következő részében a kirotáló Paladin lapokat vesszük szemügyre.

Korábbi részek: Druid | Hunter

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (1. rész: Druid)

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (2. rész: Hunter)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva