Counter Strike

Komoly elismerés a magyar CS:GO játékosoknak: a HPL legjobbja meghívást kap a profik közé


A Hungarian Pro League versenysorozatba immár szinttől függetlenül bárki részt vehet és felküzheti magát a meghívásos felső ligába.

A HPL egy viszonylag friss sztori a magyar CS:GO egén, mégis hihetetlen lendülettel tör előre a kezdeményezés. Eddig csak bizonyos szint fölött használhatták a játékosok, és komolyabb tétje nem is volt a baárti meccseknek.

Most azonban mindkettőnek vége, beindul az igazi játék!

A HPL-ben a FACEIT felületén keresztül immár bárki részt vehet. Fontos tudni, hogy ez egy ingyenes oldal, csak regisztrálni kell, belépni a szinteteknek megfelelő divízióba és mehet is a buli:

  • A HPL 4-es divíziója az újoncok számára fenntartott közösség, ide FACEIT 1-4. szinttel várják a játékosokat.

  • A HPL 2-es divízió a legmagasabb, ahova a szintek alapján feljuthat az ember. 8-10. szint közötti a mezőny, itt már a csúcs közvetlen közelségét érezni.

  • A HPL Main Division viszont az abszolút csúcs. Ide csak meghívással érkezhet bárki, és közös meccseket nyomhat DeadFox-al, koloRRR-al vagy éppen a Quake világelső NOFEAR-rel is. De itt tanyáznak a Nice Gaming és a Pixel játékosai is.

A HPL tehát mindenkinek, saját szintjétől függően játéklehetőséget kínál, amatőrtől a profi kategóriáig. A szintek között természetesen van feljutási lehetőség és minden hó végén díjazást is kapnak a legjobbak. Vélhetően tárgynyeremények vagy FACEIT pontok jelentik majd a nyereményeket, erről egyelőre nincs még infó. Amiről viszont van, hogy miként lehet egyre magasabbra jutni:

  • a HPL 4-ből havonta a legtöbb pontot szerző 10 ember jut fel a HPL 3-ba
  • a HPL 3-ból havonta az 5 legtöbb pontot szerző lövi be magát a HPL 2-be
  • A HPL 2-ből pedig a hó végi Top3 játékost hívják meg a HPL Main Division tagjai közé

És a legérdekesebb rész még csak most következik!

A HPL Main Divisionből is van feljutási lehetőség, méghozzá a nemzetközi mezőnybe, a vérbeli profik világába. Az itteni legjobb ugyanis minden hónapban meghívást kap az FPL Kvalifikációs mezőnyébe. A FACEIT Pro League-ben aztán olyanokkal kerülhet szembe mindennap mint s1mple, pasha vagy éppen dev1ce. Vagyis a világ legjobbjaival, szó szerint.

Aki kedvet kapott, irány a FACEIT oldala regisztrálni, gyakorolni és belépni a megfelelő HPL divízióba, aztán ott egyre magasabbra küzdeni magad! A ligával kapcsolatos híreket a HPL Facebook oldalán követhetitek, természetesen a fontos változásokról mi is beszámolunk majd.

Hajrá mindenkinek, alig várjuk ki lesz az első, aki meghívást kap a nemzetközi kvalifikációba!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva