League of Legends

Masszív Kayn és Kha’Zix buff várható a 8.6-os ciklusban


Újból a carry karakterek lehetnek előnyben a dzsungelben...?

A Riot Games legújabb PBE frissítése alapján Kayn és Kha’Zix is szignifikánsan erősebbé fognak válni a 8.6-os patch megjelenésével, ám abban nem vagyunk teljesen biztosak, hogy indokolt az esetükben ez a buff.

A kettő közül talán a legértetlenebb Kha helyzete. A kompetitív szcénában meghatározó választás, s a szerver statisztikák szerint is körülbelül a top 5-be helyezhető. Nem annyira domináns, mint Volibear, Skarner, vagy éppen Warwick, de így is egy stabil 50%-os győzelmi arányt hoz, ráadásul 7%-os választási arányon. Mi ez ha nem a definíciója egy egyensúlyban lévő karakternek?!

Mivel a PBE-ről beszélünk, így semmi sem biztos a jövőre nézve, de már az is érdekes, hogy egyáltalán kísérletezik a buffal a Riot. Kha passzívja a tesztszerveren jelenleg 10%-al több AD-t hasznosít mint eddig, így 20% AD scale-ről megugrott 30%-ra. Ez a 10%-os növekedés nagyon nagy, 250 AD-n további 25 sebzést kap, és ez csak a passzív… Isten áldja a lövészeket, ha mindez megjelenik az élő szervereken.

Kayn viszont már egy fokkal érthetőbb. Nem értünk itt sem egyet azzal, hogy indokolt lenne a buff, de talán könnyebben elfogadjuk, hiszen Kayn nem tudja megközelíteni Kha közkedveltségét. Félreértés ne essék, így is egy laza 49%-os győzelmi arányon csücsül a karakter, s körülbelül a 8. legjátszottabb dzsungeles, ám messziről elkerülik a profik, így a reflektorfénybe nem igazán kerül be.

Kayn is kapott a PBE-n a passzívjára egy erősítést, az új kiadásában gyorsabban halmozódnak az átváltozásához szükséges orbok, így sokkal gyorsabban elérhetjük vele a kívánt formát. Emellé még az ultija is erősödött, mind az alap sebzése, mind pedig az AD aránya, így bármilyen helyzetben erősebbet fogunk tudni csapni vele ellenfeleinkre.

Az előbb említettük, hogy Kayn távol áll a profiktól, ha végig megy a transzformációs idő csökkentése és az élő szervereken is megjelenik ez a buff, nagy valószínűséggel közelebb fog kerülni a metához, ugyanis ez egy nagy löket lehet a karakter számára!

Mindkét erősítés a 8.6-os ciklusba van tervezve, ami körülbelül két hét múlva esedékes, kíváncsian várjuk, hogy mit kezd velük a Riot!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva