Hearthstone

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (4. rész: Paladin)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, melyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Közelít 2018 első Hearthstone kiegészítője, ami egyben az éves rotáció időpontja is lesz szokás szerint. A három 2016-os csomag, a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapkészlete fog átkerülni a Wild módba a Hall of Fame kártyák mellett, így a Standard játékmód minden eddiginél nagyobb változás előtt áll. Cikksorozatunkban összeszedtük nektek az összes kirotáló lapot, kiemelve azokat, melyek búcsúja a legnagyobb hatással lesz a metára.

Paladin

Rég volt már olyan, hogy a Paladin annyira erős legyen, mint most, hiszen a győzelmi arányt tekintve jelenleg dominálja a metát ez a class. A Standard rotációt követően azonban alaposan megváltozhat a helyzet! A Dude Paladin két erős stabilizáló / kombó-aktiváló lapot is veszít, a Stand Against Darkness nélkül például a Crystal Lion is gyengébb lesz, míg a Steward of Darkshire, hiányában a board is könnyebben letakarítható lesz. Ha már Divine Shield, mindenképpen szó kell ejteni a Rallying Blade-ről, mely a képességétől eltekintve is nagyon jó fegyver, de ennek a paklinak különösen fájni fog a hiánya.

A Murloc Paladin sem ússza meg, hiszen az elsőkörös murloc-ok száma erősen lecsökken majd, miután a Vilefin Inquisitor és a Grimscale Chum is átkerül Wildba. Itt érdemes megemlíteni a Getaway Kodo-t is, hiszen a Hydrologistból most már nem választhatjuk ezt a secretet sem.

Jelenleg nem túlságosan népszerű és hatékony, de nem mehetünk el szó nélkül a Control Paladin mellett sem – leginkább azért, mert rengeteg gyógyulást veszít a pakli. A Forbidden Healing, a Ragnaros, Lightlord, az Ivory Knight és a Wickerflame Burnbristle mind viszonylag fontosak voltak a deckbe, hiszen biztosították a hosszú távú túlélést – most már nélkülük kell majd megoldani.

Végezetül meg kell még említeni a Handbuff Paladin paklit, amely jobb napjain sem tudott feljebb törni Tier 3-nál, de azért nem elhanyagolható koncepció. A Standard rotációval azonban egészen biztosan leköszön ez a deck, hiszen a Smuggler’s Run, a Grimestreet Outfitter és a Grimestreet Enforcer is átkerül Wildba.

Hogy melyik verzió élheti túl a rotációt? A Call to Arms jelenleg a játék talán legbrokenebb spellje, így ne legyenek kétségeink, a távozó lapok ellenére is szinte biztos, hogy lesz erős Aggro Paladin variáns – legfeljebb kevesebb szinergiával, mint amennyi a mostani Dude és Murloc deckekben van.

Az említett lapok mellett az alábbiak rotálnak még ki

Cikksorozatunk következő részében a kirotáló Priest lapokat vesszük szemügyre.

Korábbi részek: Druid | Hunter | Mage

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (3. rész: Mage)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva