Hearthstone

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (5. rész: Priest)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, melyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Közelít 2018 első Hearthstone kiegészítője, ami egyben az éves rotáció időpontja is lesz szokás szerint. A három 2016-os csomag, a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapkészlete fog átkerülni a Wild módba a Hall of Fame kártyák mellett, így a Standard játékmód minden eddiginél nagyobb változás előtt áll. Cikksorozatunkban összeszedtük nektek az összes kirotáló lapot, kiemelve azokat, melyek búcsúja a legnagyobb hatással lesz a metára.

Priest

A Priest 2016 közepén rendkívül rossz passzban volt, így nem meglepő, hogy az év végére igen komoly erősítést kapott a class. Egyszer azonban minden véget ér: ezek a lapok most elhagyják a Standard módot, ezt pedig Anduin is keményen meg fogja érezni! Ott van például a Potion of Madness, amely remekül kezelte az ellenfél korai próbálkozásait, sőt, bizonyos lapokat (pl. Kindly Grandmother) önmagában parkolópályára tett. De ennél is nagyobb veszteségnek tűnik az egyik legjobb board clear, a Dragonfire Potion, illetve a szintén board clear kombóként működő Pint-Size Potion + Shadow Word: Horror kirotálása.

Hero Power ide vagy oda, azért a Priestnek is szüksége van gyógyulása, a kontrollosabb változatok pedig előszeretettel használják mind a Greather Healing Potiont, mind pedig a Priest of the Feastet, melyek egy kör alatt tudtak óriási HP-mennyiséget visszatölteni. Ezen lehetőségek azonban megszűnnek hamarosan.

Az egyik leglényegesebb távozó egyértelműen a Drakonid Operative, hiszen önmagában felhelyezte a térképre a Dragon Priestet, melynek “maradványai” a kevés lap ellenére is ott vannak továbbra is a Priest deckekben. Ám hiába az utánpótlás (például a szintén OP Dustbreakerrel), nagy kérdés, hogy az Operative (és vele együtt a Netherspite Historian) távozását mennyire bírja majd el ez a típus. Ha már lények, szót kell ejteni a Kabal Talonpriestről, illetve a Kabal Songstealerről is: előbbi remekül bevédte a korai lényeinket, illetve a Combo Priest számára is fontos a health-növelése, utóbbi pedig a mostani silence-es metában egy nagyon jó tech lap, tőlük is búcsúzunk azonban.

Végezetül van még itt két mókásabb lap. Az egyik az Embrace the Shadow, amely sosem volt igazán top kártya, ellenben egy olcsóbb Auchenai Soulpriestként elősegített néhány OTK-kombót (korábban Velennel, mostanában inkább Corrupted Healbottal). A legjobbat pedig a végére hagytuk: naná, hogy a Purify-ról van szó, amely kezdetben felháborítóan gyengének tűnt, később mégis alap alkotóeleme lett az egészen jól teljesítő, mostanság azonban újból háttérbe szoruló Silence Priest-nek.

Hogy melyik verzió élheti túl a rotációt? A sok Classic és Basic lap miatt a Combo Priest – ami Legend rankon jelenleg ott van a legjobb deckek között – a gyengülés ellenére is simán erős maradhat. Spiteful Priestet is biztosan fogunk látni a jövőben – hogy sárkányos vonallal vagy anélkül, az nagyban függ attól, hogy milyen lapok jönnek az új kiegészítőben.

Az említett lapok mellett az alábbiak rotálnak még ki

Whispers of the Old Gods: Hooded Acolyte, Darkshire Alchemist, Power Word: Tentacles, Shifting Shade, Twilight Darkmender, Forbidden Shaping, Herald Volazj
One Night in Karazhan: Onyx Bishop
Mean Streets of Gadgetzan: Mana Geode, Raza the Chained

Cikksorozatunk következő részében a kirotáló Rogue lapokat vesszük szemügyre.

Korábbi részek: Druid | Hunter | Mage | Paladin

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (4. rész: Paladin)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva