Counter Strike

Újabb kísérlet, újabb csalódás: 100 meccsen 76 csaló a CS:GO MM átlaga


15 Wingman és 85 rendes meccset alapul véve elszomorító a csalók mértéke a CS:GO Matchmakingben.

Egy lelkes, vagy inkább elkeseredett Reddit felhasználó úgy döntött, statisztikát készít 100 Overwatch videó tapasztalatából. Erre az eredményre azonban vélhetően ő sem számított,

a meccsek 76%-án találkozott egyértelmű, pofátlanul csaló gyanúsítottal.

Vagyis a meccsen 3/4-e alatt nem volt tiszta játék, és akkor még a szemétkedést (Griefing) nem is vettük bele. Mert a csalók mellett bizony még ott vannak a kilépők, a TK-zók és egy helyben AFK-olók.

A teljesen tiszta meccs 100-ból csak 18 alkalommal fordult elő, ami elkeserítő arány.

Az egyetlen tényleg hasznos eleme a kutatásnak a csalások típusa volt. Ebből legalább tisztán látszik, melyik a legnépszerűbb csalás fajta. Ha kivédeni nem is tudjuk, legalább fejben készülhetünk, mivel kell számolni az ellenfélnél:

  • a legnépszerűbb természetesen a wallhack, vagyis a falakon való átlátás, 52 alkalommal. Ezzel a csalók azt hiszik, kevésbé buknak le, ha megpróbálják feltűnésmentesen csinálni. Csak általában nem sikerül 20-30 körön keresztül ezt véghezvinni és előbb-utóbb elárulják magukat.
  • spinbotot 21-en használtak. Ez pont az előző ellentéte, a pofátlan fajta. Ezzel lehetetlen nem lebukni, aki használja pontosan tudja mit vállal, de nem érdekli.
  • boosting szolgáltatás is van természetesen, 3 alkalommal találkoztak vele. Vertigo ugyan kiszállt, de van helyette új terep, mostanában Canals a boosterek fellegvára.

Vertigo helyett megvan az új csaló pálya! Elszaporodtak a Canals Boost meccsek MM-en – gamer.hu

Elsőre nem értettük, miért foglalkoznak ennyit Canals újításaival a fejlesztők, de mostanra megvan a válasz. Sajnos igen, megint a csalók miatt. A Vertigo Boost jelenségre biztosan mindenki emlékszik még. Ez volt az a map, amit szinte senki nem játszott, ezért ha két ötös party meccskeresést indított rajta, szinte azonnal bedobta őket egymás ellen.

Emellett volt ugye a 18 ártatlan és a 6 szemétkedő, és így meg is van a kerek 100 meccs. Ja és csak egy zárójeles megjegyzés a végére azoknak, akik szerint Wingmanben nincs olyan sok csaló.

Az összes Wingman demó közül egyetlen egy volt, amelyik tiszta volt…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva