Gaming

Még ki se jött az Artifact, de máris egy millió dolláros tornát jelentettek be

ujsagiro - 6 éve Címkék: artifact, dota 2,

Év végén érkezik a Valve játéka, mely nagyrészt a Dota univerzumából fog meríteni.

Noha folyamatosan bukkannak fel újabb és újabb CCG-k, van egy ezek közül, ami kiemelt figyelmet kap: ez az Artifact: The Dota Card Game.

Ami miatt bizakodóak lehetünk, hogy végre kap a Hearthstone egy masszív riválist a piacon, az az, hogy a Dota 2, Team Fortress 2 vagy épp a CS: GO-t fejlesztő Valve terméke lesz.
Viszonylag kevés információt tudunk eddig róla, de azokat egybe szedtük. Következzenek ezek!

Egyből bekezdenek

Noha a játék maga csak év végén jelenik meg (egyelőre closed bétában van), de 2019-ben rögtön jön a mobilos verzió és egy 1 millió dollár összdíjazású torna is.

Ez TCG lesz a javából! 

A Valve szakít az online játékok hagyományaival és gyűjtögetős kártyajáték helyett, cserélgetőset készít, vagyis TCG lesz a műfaja. Bizony, lesz lehetőségünk a piacon másokkal elcserélni a lapjainkat, vagy eladni őket!

Ennek a modellnek sajnos ára van: ugyanúgy, ahogy a papír alapú Magic: The Gathering-nél is meg kellett venni a lapokat, úgy az Artifact sem lesz ingyenes, előzetesen úgy tűnik, hogy csak valós pénzért tudunk gyűjteményt építeni.

forrás: pcgamesn.com

A játék maga

Elég érdekes lesz a gameplay, ugyanis best of 3 lesz a formátum, azonban ez egyszerre zajlik három különféle asztalon (ami a Dota három vonalát eleveníti meg).

forrás: pcgamesn.com

Egy-egy lépés zajlik a felső, középső, majd alsó asztalon, és ez addig ismétlődik, amíg kettőt nem sikerül a háromból megnyernünk.
A győzelemhez az ellenfél tornyának életpontját kell először 40-ről nullára vinni – ettől még nem kerül játékon kívülre, csak megjelenik az Ancient 80 élettel és őt támadhatjuk.

A csata automatikusan történik: a hősök és a minionok a szemben, átlósan balra, vagy átlósan jobbra lévő ellenfelet támadják – ha pedig nincs semmi az asztalon, akkor a tornyot.
Noha mindegyik asztal különálló, lesz köztük interakció.

Megmutatott kártyák

Szerencsére egy pár lapot is láthattunk már a pcgamesn.com oldalán, nézzük meg ezeket!

Nem kevés az az idő, amit még várnunk kell a játékra, de mi már most izgatottak vagyunk: a cserélgetési lehetőség egészen biztosan egyedi élményt fog nyújtani!

Nektek hogy tetszik az eddigiek alapján a játék?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva