Hearthstone

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (6. rész: Rogue)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, melyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Közelít 2018 első Hearthstone kiegészítője, ami egyben az éves rotáció időpontja is lesz szokás szerint. A három 2016-os csomag, a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapkészlete fog átkerülni a Wild módba a Hall of Fame kártyák mellett, így a Standard játékmód minden eddiginél nagyobb változás előtt áll. Cikksorozatunkban összeszedtük nektek az összes kirotáló lapot, kiemelve azokat, melyek búcsúja a legnagyobb hatással lesz a metára.

Rogue

Van egy jó hírünk és egy rossz hírünk a Rogue-rajongók számára. Kezdjük az utóbbival: a class jelenleg nincs túlságosan jó helyzetben – bár ezt bizonyára ti is észrevettétek. A jó hír azonban az, hogy a rotáció nem fogja annyira érzékenyen érinteni, mint a többi hőst.

Persze lesznek itt is veszteségek, két sokat használt minion is távozik például. A Swashburglar kötelező 1-drop volt sokáig a Rogue deckekbe, igaz, mióta Patches belefejelt a nerfkalapácsba, azóta a cimborája is háttérbe szorult. Shaku, the Collector viszont egy univerzális választás volt szinte bármilyen deckbe, érte mindenképpen el fognak morzsolni néhány könnycseppet.

A class örökifjú deckje, a Miracle Rogue egy közepesen fontos kártyát veszít a Counterfeit Coin kirotálásával: nem esszenciális eleme a decknek, sokszor nem is használtak belőle 2-t, de azért az ingyenes aktivátor nagyon jó volt a Gadgetzan Auctioneer mellé, így mindenképpen érződni fog a hiánya.

Végezetül néhány olyan kártyáról kell szót ejteni, melyek kifejezetten egy-egy koncepcióba illenek jól. A Southsea Squidface jelenleg a Kingsbane paklikban számít állandó vendégnek, ez a deck egy fegyverbuffolást veszíteni fog a kalóz kirotálásával. A Gadgetzan Ferryman a Quest Rogue bounce lapjainak számát fogja csökkenteni, amint átmegy Wildba. A Shadowcaster pedig leginkább a tempo deckek számára adott extra lehetőséget, mostanság az elementálos változatban működik egészen jól.

Hogy melyik verzió élheti túl a rotációt? A Kingsbane Rogue nehéz helyzetbe kerül a a Coldlight Oracle távozásával, jó esély van arra, hogy búcsút inthetünk ennek a decknek. A Miracle azonban ismét jó lehet, mint ahogy eddig szinte mindegyik tavaszi szezonban, hiszen többnyire Classic lapokra épít, illetve a Tempo verziót sem érdemes leírni, egy-két jó lappal ismét ott lehet akár a legerősebb deckek között is.

Az említett lapok mellett az alábbiak rotálnak még ki

Cikksorozatunk következő részében a kirotáló Shaman lapokat vesszük szemügyre.

Korábbi részek: Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (5. rész: Priest)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva