Hearthstone

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (7. rész: Shaman)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, melyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Közelít 2018 első Hearthstone kiegészítője, ami egyben az éves rotáció időpontja is lesz szokás szerint. A három 2016-os csomag, a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapkészlete fog átkerülni a Wild módba a Hall of Fame kártyák mellett, így a Standard játékmód minden eddiginél nagyobb változás előtt áll. Cikksorozatunkban összeszedtük nektek az összes kirotáló lapot, kiemelve azokat, melyek búcsúja a legnagyobb hatással lesz a metára.

Shaman

A Shaman jelenleg erősen keresi a helyét a metában, egyértelműen az egyik leggyengébb és legkevesebbet használt class mostanság a játékban. Az pedig biztosra vehető, hogy ez az útkeresés csak fokozódni fog az új kiegészítő megjelenésével, a rotáció során ugyanis rengeteg fontos lapot fog veszíteni a class.

Volcano ide, Lightning Storm oda, a Shaman board clear potenciálja jókorát csökken majd, elveszíti ugyanis a legfontosabb korai védekező lapját, a Maelstrom Portalt, illetve az ezzel elég jól kombózó Devolve-ot is. Utóbbi lap “párja”, az Evolve is elhagyja a Standard módot (akárcsak a Doppelgangster), ami elég jó magyarázat arra, hogy miért ad ki a Blizzard egy új Hero lapot a Shamannak a következő kiegészítőben – RIP Evolve Shaman.

Ami a minionokat illeti, itt is vannak fontos távozók. A Thing from Below az egyik legtöbbet használt lapja volt a class-nak az elmúlt két évben, főleg az Aggro és Midrange Shamanos időkben volt pályája csúcsán, így jókora űr keletkezik majd az ő távozásával. A Jinyu Waterspeaker inkább a kontrollosabb összeállítások egyik kedvence volt, melyeknek most más gyógyulás után után kell nézniük – igaz, a Healing Rain ott van elég jó alternatívaként. És természetesen nem mehetünk el szó nélkül a Hearthstone egyik legnagyobb legendája, a jó öreg 4 mana 7/7, vagyis a Flamewreathed Faceless mellett sem, melynek a Recruit-mechanika adott még egy kis reflektorfényt, de mostanában már egyáltalán nem tündökölt úgy, mint fénykorában.

Végezetül – ahogy a Druid esetében is – itt is meg kell említeni a Jade vonalat, amely éppen az elmúlt pár hétben, a nerfek után került jobban képbe a Shamannál. A Jade Claws és a Jade Lightning ráadásul önmagában is nagyon jó volt, sok deckben ott figyeltek, szemben a Jade Chieftrainnel, ami kifejezetten az erre a vonalra építő paklikban volt jelen.

Hogy melyik verzió élheti túl a rotációt? Ha gonoszak akarnánk lenni, akkor azt mondanánk, hogy már nem nagyon van minek túlélnie. Ha megnézzük a Shaman jelenlegi helyzetét, illetve a kirotáló lapok listáját, akkor megállapítható: minden azon múlik, hogy milyen lapokat class az új kiegészítőben, hiszen jó eséllyel teljesen új alapokra kell helyezni a Shaman jövőjét.

Az említett lapok mellett az alábbiak rotálnak még ki

Cikksorozatunk következő részében a kirotáló Warlock lapokat vesszük szemügyre.

Korábbi részek: Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest | Rogue

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (6. rész: Rogue)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva