Hearthstone

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (9. rész: Warrior)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, melyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Közelít 2018 első Hearthstone kiegészítője, ami egyben az éves rotáció időpontja is lesz szokás szerint. A három 2016-os csomag, a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapkészlete fog átkerülni a Wild módba a Hall of Fame kártyák mellett, így a Standard játékmód minden eddiginél nagyobb változás előtt áll. Cikksorozatunkban összeszedtük nektek az összes kirotáló lapot, kiemelve azokat, melyek búcsúja a legnagyobb hatással lesz a metára.

Warrior

A Warrior jelenleg – egy-két kósza Control Warriort leszámítva – nagyjából semennyire sincs metában, így elsősorban nem a rotációtól függ a nehéz helyzetben lévő class sorsa. Nem is veszít olyan sok fontos lapot, mint néhány másik class, de azért itt is várhatóak fájdalmas veszteségek.

Ha már Control Warrior, a board clear potenciál mindenképpen csökkenni fog, miután a Sleep with the Fishes átköltözik Wildba. Az egyik aktivátor, a Ravaging Ghoul is távozik, amely több másik lappal is jól kombózott a Warrior deckekben, és jó volt a kisebb lények eltakarítására is.

Amilyen jól indult, olyannyira eltűnt mostanra a Taunt Warrior, pedig a Questre építő deckben népszerű volt mind az Alley Armorsmith, mind pedig a Bloodhoof Brave. Ki tudja, magát a paklitípust lehet, hogy látni fogjuk még (ehhez persze komoly metaváltás és erős lapok kellenek), de immáron biztos, hogy az említett lapok nélkül.

A class első számú aggro paklija, a Pirate Warrior pihenőre vonult Patches nerfelésével, és ha ez nem lenne elég, két nagyon fontos lapot is elveszít most pluszban. Az N’Zoth’s First Mate az a lény volt, amit a legjobban szerettünk volna látni kezdőkézre, míg a Bloodsail Cultist a fegyverekből segített még többet kihozni – most már nem fog.

Hogy melyik verzió élheti túl a rotációt? A class jelenlegi helyzetéből kiindulva a Control Warriorban bízhatunk leginkább, de komoly erősítésre lesz szükség, ha a Blizzard újból a meta részeként szeretné látni Garrosh-t. Sok múlik tehát az új lapokon, más koncepciót is akkor látunk majd csak, ha az új kártyák között lesz valami ilyesfajta újdonság.

Az említett lapok mellett az alábbiak rotálnak még ki

Cikksorozatunk következő részében a kirotáló Neutral common lapokat vesszük szemügyre.

Korábbi részek: Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest | Rogue | Shaman | Warlock

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (8. rész: Warlock)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva