Counter Strike

Sírból hozta vissza a WESG döntőt a fnatic, 7:14-ről fordítottak harmadik mapon


A legutóbbi két versenyből mindkettőt a svédek húzták be, újabb aranykorszak jöhet a svédeknél.

A WESG kínai nagydöntőjét a svéd fnatic nyerte egy egészen elképesztő döntőn, a Space Soldiers ellen. A tét minden idők legnagyobb CS:GO nyereménye volt, a győztes ugyanis 800.000 dollárt vihetett haza.

Ez mostani árfolyamon 200 millió forint, vagyis fejenként 40 a srácoknak.

Nem rossz zsebpénz egy versenygyőzelemért, de keményen meg is kellett szenvednie a svédeknek érte. Az első mapon még minden simán ment, 16:12-re nyerte Cobblestone-t a fnatic. A dolog attól igazán szép, hogy a pályát a török Space Soldiers választotta, így nagyon nyeregbe érezhette magát a fnatic.

Lekr0 csúcsformában volt, a svédek CT oldala, főleg B-lerakó mindent visszavert. Terrorban a törökök csupán 2 nagyfegyveres kört tudtak hozni, Lekr0 28-ba lőtte magát:

Jött a fnatic saját mapja Infernó, ezt azonban egy hosszabbításos meccsen kiénekelte a szájukból a Space Soldiers. Innentől pedig a törököknél volt a momentum, elkapták a fonalat a döntőben.

A svédek pedig megtörtek, szenvedni kezdtek, és a döntő mapon 7:14-re elment a Space Soldiers.

Aztán jött a fordulat és a csoda, egy mindent eldöntő force-ra szánta el magát a fnatic. 4 pisztoly és egy Scout jutott a csapatnak, a full AK-s ellenféllel szemben. De a CZ-k lehozták a kört és ezzel életben maradt a remény:

A remény pedig csak nőtt és nőtt ahogy a fnatic sorra hozta a köröket, 14:14-nél már ismét brutálisan szoros volt a döntő. A svédek pedig ha már ekkora feltámadást mutattak be, végig is verték a finálét. Az utolsó körben nullába lőtték a török támadást és ezzel bezsebelték a 200 milliót!

A fnatic tehát őrült szériát fut, a legutóbbi két versenyből kettőt megnyertek, így idén már 1.100.000 dollárt nyertek összesen. Ettől függetlenül a pletykák továbbra is élnek, hogy az Goldent le szeretnék cserélni IGL poszton. Tény és való, a statisztikák szerint megint ő végzett utolsóként, az egész döntő legrosszabb értéke az övé volt. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, vajon megy, vagy marad az irányító?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva