Gaming

6+1 gamer társas, amit érdemes kipróbálni, ha szeretted a játékot


Társasjátékok, amik híres videojátékok alapján készültek.

Az elmúlt évtized óriási fellendülést hozott a társasjátékiparban: újból divatba jött ez a szórakozási forma, a kínálat pedig szélesebb és változatosabb, mint valaha. Természetesen a videojátékok sem maradtak ki a szórásból: jó néhány olyan társas jelent meg az elmúlt években, amely valamelyik híres játék alapján készült. Ezekből válogattunk össze most néhányat nektek.

World of Warcraft: The Board Game

Egy viszonylag régi darabról van szó, hiszen a WoW társas még 2005-ben jelent meg. Hasonlóan monumentális játék, mint maga az alapanyag, hiszen több mint 1000 komponens található a dobozban, a játékidő pedig simán eltarthat 5-6 óráig is. Éppen ezért csak akkor érdemes belekezdeni, ha rá tudtok szánni egy egész délutánt vagy estét! Újonnan sajnos már nem nagyon kapható, ám ha beéred használt példánnyal, akkor érdemes kutakodni egy kicsit!

Kép: sortitapps.com

Doom: The Boardgame

Szintén egy régebbi darab, ugyanakkor nemrégiben megjelent belőle egy frissített verzió, amely a legutóbbi Doom játékból merít. Egy aszimmetrikus jellegű játékról van szó: egyetlen játékos irányítja a démonokat, mindenki más pedig egy-egy katonával van. Ez a felállás, illetve a különböző kampányok és feladatok biztosítják a hosszú távú változatosságot.

Kép: fantasyflightgames.com

Dark Souls – The Board Game

Sok más társasjátékhoz hasonlóan a Dark Souls – The Board Game is a Kickstarter segítségével valósult meg – amekkora rajongás van a sorozat körül, bizonyára nem lep meg semmit, hogy az eredetileg kért 50 ezer helyett 3.7 millió font (!) jött össze rá közösségi finanszírozásból. Egy kooperatív játékról van szó, ahol egyszerre maximum négyen vághatunk neki a jól ismert class-ok valamelyikével a kihívásnak. Van itt minden, ami Dark Souls: tábortüzek, stamina-menedzselés, na meg persze halálos boss-ok – mindez látványos figurák tucatjaival tálalva.

Kép: steamforged.com

The Witcher Adventure Game

A WoW és a Doom után egy újabb Fantasy Flight Games-alkotás. A The Witcher Adventure Game egyik legfőbb sajátossága, hogy a hagyományos, táblás verzió mellett létezik belőle digitális változat is – ha úgy tetszik, videojáték. Ez PC, iOS és Android platformokon elérhető, így ha bele szeretnél kóstolni abba, mit nyújt a társas, akkor ezzel érdemes kezdeni!

Kép: fantasyflightgames.com

Assassin’s Creed Arena

A legtöbb itt felsorolt játékkal ellentétben az Assassin’s Creed Arena egy viszonylag pörgős darab: ha már nagyjából ismerjük a szabályokat, akkor félóra alatt simán le lehet nyomni egy partit. Az egyszerű felépítésbe a különféle kártyák visznek mélységet, ezekkel zajlik a harc és a karakterfejlesztés, vagyis a szokásos kockadobálás helyett itt ilyen módon történnek az akciók.

Kép: boardgamegeek.com

Fallout: The Board Game

Vissza a Fantasy Flight Games háza tájára, akik a Falloutból is készítettek egy 1-4 játékosnak szóló társast. A játéktér nem nagy, ellenben tele van ismeretlen veszélyekkel, melyeken küldetések egész sora vezeti végig a játékosokat. A Fallout: The Board Game egyik legérdekesebb része a szokásosnál jóval részletesebb karakterlap, ahol nemcsak a különféle tulajdonságokat lehet fejleszteni (mint a játékban), de egyszer használható perkeket is lehet szerezni. Itt is bőven megvannak tehát a játékmenet mélységei!

Kép: fantasyflightgames.com

+1 Resident Evil 2: The Board Game

Ezt csak amolyan pluszként említjük meg, a játék ugyanis nem jelent még meg, várhatóan idén szeptembertől lesz elérhető. A Dark Souls-hoz hasonlóan ez is a Kickstarterről indult, így elsőként azok játszhatnak majd vele, akik részt vettek a közösségi finanszírozásban, de utána érdemes lesz ráugrania a többi rajongónak is, hiszen a klasszikus Resident Evil-játékok sajátosságait idéző játékmenet (itemmenedzselés) és a második részből átemelt szörnyek igazi nosztalgiaélmény nyújtanak majd számukra!

Kép: kickstarter.com

A listát természetesen hosszasan lehetne folytatni, hiszen rengeteg feldolgozás létezik még – ha felkeltettük az érdeklődéseteket, akkor mindenképpen érdemes körülnézni a témában.

És akkor még nem is beszéltünk a házilag eszkábált játékokról, mint például a CS:GO, LoL vagy PUBG Monopoly, melyekről korábbi cikkünkben olvashattatok.

Monopoly társas PUBG, CS:GO és LoL kiadásban? A legjobb ötlet, ami a játékkal történhet

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva