Counter Strike

Megfigyeltétek már, hogy hibásan terjed a pattintott molotovok tüze?


Sok kör elmehetett már azon, hogy a molotov valami furcsa hiba mentén egy féle terjedést ismer csak a játékban.

Lelkes játékosok egy érdekes hibára bukkantak, a molotov gránátok terjedését vizsgálva. Egészen pontosan a gránátok által fellobbanó tűz terjedése szúrt nekik szemet. Ha csak magunktól belegondolunk, valamiért az tűnne logikusnak, hogy van egy maghatározott alakzat, ami szerint a molotov tüze terjed.

Ezt egyetlen dolognak lenne szabad befolyásolnia, mégpedig hogy milyen irányból dobjuk a gránátot.

Nos ez így is van, viszont az alakzat és a terjedés irányával már akadnak problémák. A helyzet ugyanis az, hogy csak a pattintás nélkül dobott molotovok viselkednek “normálisan” a játékban.

Íme egy sima molotov, amiben nincs semmi hiba. Alulról dobták, felülre terjed egy meghatározott minta szerint.

Ha ez egy védekező pozícióra érkező gránát lenne, tökéletesen ellátja a feladatát. Mivel egy éles meccsen nincs tiszta rálátásunk arra, ki alá odavágjuk a gránátot, azt várjuk a molotovtól, hogy felfele terjedjen. Ezért dobtuk a gránátot, hogy amit nem látunk, azt is elégesse.

Ha viszont ugyanonnan, de falról pattintjuk ugyanoda, a terjedés is ugyanaz lesz. Ez viszont már problémákat vet fel.

 

Itt ugyanis balról érkezik a gránát, azt várnánk tehát hogy jobbra terjedjen. Ehelyett ugyanúgy felfele terjed, mint az előző. Vagyis a kívánt hatást közel sem éri el. Azt a területet égeti, amit egyébként is láttunk, ahova be akartuk pattintani jobbra, azt békén hagyja.

Ugyanez a példa megvan másik szögből is. Jobb felülről érkezik a gránát és bal alulra terjed. Így akartuk, szóval tökéletes.

Ugyanabból a pozícióból ugyanoda dobva, de falról pattintva megint elromlik a dolog.

Egyértelműen balról érkezik, vagyis azt szeretnénk ha jobbra menne a tűz. Ehelyett ugyanúgy, mint az előző balra lefele terjed, ami full felesleges. Nem azért pattintottuk, hogy oda menjen amit látunk mi is. Akkor egyenesen dobtuk volna.

Belegondolni is furcsa, hány kör mehetett már el azon, hogy a pattintott moló pont nem azt égette, amit kellett volna. A kérdés csak az, ezt a hibát ugyanúgy bent hagyják, mint a többi bosszantó apróságot, vagy megoldják a fejlesztők?

Egyszerűen a gránát érkezésének irányához kellene igazítani a terjedés irányát és kész.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva