Hearthstone

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (10. rész: Neutral common)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, melyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Közelít 2018 első Hearthstone kiegészítője, ami egyben az éves rotáció időpontja is lesz szokás szerint. A három 2016-os csomag, a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapkészlete fog átkerülni a Wild módba a Hall of Fame kártyák mellett, így a Standard játékmód minden eddiginél nagyobb változás előtt áll. Cikksorozatunkban összeszedtük nektek az összes kirotáló lapot, kiemelve azokat, melyek búcsúja a legnagyobb hatással lesz a metára.

Neutral – Common lapok

Elérkeztünk a Neutral kártyákhoz, melyeket – a class lapokhoz képest jóval komolyabb mennyiségük miatt – ritkaságra bontva fogunk megvizsgálni. Első körben a gyakori kártyák közül vesszük át a legfontosabb távozókat.

A jelenlegi metában két olyan kirotáló Neutral Common lap van, melyek top paklikban szerepelnek: ezek a Mistress of Mixtures és a Netherspite Historian. Előbbi a Control és Cube Warlock kötelező kelléke, amely sokkal kényelmesebbé teszi az early game-et: nem elég, hogy le tud trade-elni valamivel, de egy-két Life Tap-et is visszagyógyít. Mindenképpen meg fogják érezni annak a meccsenkénti 8 HP gyógyulásnak a hiányát ezek a deckek az elhúzódó játszmák során. Utóbbi a Dragon-csomagot használó Priest deckek állandó eleme: a meccsenkénti 4 Duskbreaker vagy Drakonid Operative (matchuptól függően) kellően undorító tud lenni, nagy kérdés, hogy mi lesz a sárkányos vonallal azután, hogy két fontos lapja is kirotál.

A Pirate Warrior eléggé háttérbe szorult, de így sem tűnt el teljesen a Naga Corsair, hiszen a Kingsbane deckek továbbra is használják. De már nem sokáig, ami komoly aggodalomra ad okot, hiszen ez a pakli jó néhány fontos lapról lemondhat – most sincs ott a legjobbak között, de így végképp eltűnhet a süllyesztőben. Az Infested Tauren mostanában elég ritka, de azért meg kell jegyezni, hogy az N’Zoth deckek korábban gyakran használták, hogy a Taunttal kicsit bevédjék a “visszahozós” körüket.

Végül, de nem utolsó sorban mindenképpen érdemes szót ejteni a C’Thun lapokról is, melyek két év után szépen átvándorolnak a Wildba. Méghozzá az újoncok nagy bánatára, hiszen a C’Thun paklik az ingyen megszerezhető Legendary-vel és a sok hasznos common lappal (Beckoner of EvilTwilight ElderC’Thun’s Chosen) igazán kezdőbarátok voltak, fillérekből össze lehetett őket hajigálni. A metában mostanában már nem volt túl sok nyomuk, ám ilyen szempontból mégis jókora űr keletkezik majd a helyükön – kíváncsian várjuk, hogy a Blizzard készül-e valamilyen más, hasonlóan könnyen összerakható koncepcióval.

Az említett lapok mellett az alábbiak rotálnak még ki

Cikksorozatunk következő részében a kirotáló Neutral Rare lapokat vesszük szemügyre.

Korábbi részek:
Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest | Rogue | Shaman | Warlock | Warrior

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (9. rész: Warrior)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva