Hearthstone

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (11. rész: Neutral rare)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, melyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Közelít 2018 első Hearthstone kiegészítője, ami egyben az éves rotáció időpontja is lesz szokás szerint. A három 2016-os csomag, a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapkészlete fog átkerülni a Wild módba a Hall of Fame kártyák mellett, így a Standard játékmód minden eddiginél nagyobb változás előtt áll. Cikksorozatunkban összeszedtük nektek az összes kirotáló lapot, kiemelve azokat, melyek búcsúja a legnagyobb hatással lesz a metára.

Neutral – Rare lapok

Folytatjuk a kirotáló Neutral lapok áttekintését: a második adagban a kék ritkaságú kártyák kerülnek sorra, melyek között nem sok olyan van, ami igazán meghatározó eleme lenne a metának, de azért említésre méltó lapok itt is akadnak.

A legfontosabb természetesen a Coldlight Oracle, mely a Hall of Fame-kezelésben részesül majd, így áprilistól Wild-only lap lesz. Az egyik legerősebb Neutral laphúzás volt a játékban, a legemlékezetesebb karriert a különféle Mill deckekben futotta be – most is leginkább a Kingsbane Rogue és a Control Warrior épít rá, de már nem sokáig.

A Shamannál már beszéltünk arról, hogy komoly átalakuláson fog átmenni a class – nem véletlen, hogy Thrall egyedüliként egy új Hero kártyát is kapni fog. Az Evolve mellett az első számú kombóalap, a Doppelgangster is búcsúzik, így Thrall, Deathseerrel sem fog már működni ez az erős kombináció, vagyis jó eséllyel elfelejthetjük ezt a vonalat. Erősen kérdéses a sárkányok helyzete is, hiszen a Netherspite Historian és a Drakonid Operative mellett a Book Wyrm is átmegy Wildba, pedig pont mostanában kezdték el ismét gyakrabban használni a dragon-csomag részeként, elsősorban a Control Priest deckekben.

Búcsúzik egy sokat használt ellenlap, az Eater of Secrets is. Mondhatnánk, hogy jókora űrt fog maga mögött hagyni (már akkoriban is a Kezan Mystic “helyére” jött), de talán nem fogjuk annyira megérezni a hiányát amiatt, hogy az Ice Block is leköszön és átkerül Wildba.

Végezetül – akárcsak a common szekciónál – itt is érdemes tenni egy említést tenni a C’Thun lapokról, azon belül is a Disciple of C’ThunDoomcaller párosról. Csak ismételni tudjuk magunkat: egy árban és komplexitásban is abszolút kezdőbarát koncepció köszön le, és reméljük, hogy a Blizzard valamelyest megpróbálja majd betölteni ezt az űrt, segítve azokat, akik újonnan csöppennek bele a Hearthstone világába.

Az említett lapok mellett az alábbiak rotálnak még ki

Cikksorozatunk következő részében a kirotáló Neutral Epic lapokat vesszük szemügyre.

Korábbi részek:
Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest | Rogue | Shaman | Warlock | Warrior
Neutral common

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (10. rész: Neutral common)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva