Overwatch

Elképzelhető, hogy idővel az esport csapatok tulajdonosai is beleszólnak a játékok balanszolásába


Ryan Garfat, az ESPN egyik esport szerkesztője érdekes teóriával állt elő.

Az esport piaca folyamatosan bővül: új játékok, új csapatok, még ki sem adott játékokhoz bejelentett óriási összegű tornák – egy folyamatosan erősödő és fejlődő szegmensről van szó, melyben nagy pénz van.

Ennek kapcsán fogalmazott meg érdekes gondolatokat Ryan Garfat, az ESPN egyik esport szerkesztője.
Az NFL és az NBA rendszerét megvizsgálva (ahol a csapatok tulajdonosai közösen egyeznek bele a szabályváltoztatásokba) jutott a következőre: elképzelhető, hogy a jövőben például az Overwatch League befolyásolni fogja a játék fejlesztését.

forrás: sloansportsconference.com

Jelenleg a játékokat alapvetően nem feltétlenül a kompetitív szcéna alapján balanszolják, hanem a játékon belüli rankedeket vizsgálják, azonban az esportba fektetett pénz ezt megváltoztathatja – példát is hozott erre a szerkesztő.

“Ha van egy csapatom, azon belül egy játékosom, aki Lúcio main, majd hirtelen nerfelik a brazil supportot, akkor az bizony befolyásolja az ő játékát, valamint az alakulat teljesítményét is. Természetes, hogy szeretném minimum megkérdezni, hogy miért kellett ezt a döntést meghozni – vagy akár beleszólni, elvégre a 20 millió dolláros befektetésemre is hatással van az ilyesmi.”

Ezek alapvetően megváltoztathatják a játék fejlesztését, mely jelenleg arra irányul, hogy minél több példányt adjanak el az Overwatch-ból, de a jövőben az új szponzorok megszerzése lehet az elsődleges cél.

forrás: esports-marketing-blog.com

Ez egyelőre nem több, mint spekuláció, de az biztos, hogy érdekes gondolatokat fogalmazott meg Garfat.

Szerintetek működhetne ez a jövőben, vagy az esport túl más a hagyományos sporthoz képest és káoszt okozna ez a fajta beleszólás?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva