Hearthstone

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (12. rész: Neutral epic)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, melyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Közelít 2018 első Hearthstone kiegészítője, ami egyben az éves rotáció időpontja is lesz szokás szerint. A három 2016-os csomag, a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapkészlete fog átkerülni a Wild módba a Hall of Fame kártyák mellett, így a Standard játékmód minden eddiginél nagyobb változás előtt áll. Cikksorozatunkban összeszedtük nektek az összes kirotáló lapot, kiemelve azokat, melyek búcsúja a legnagyobb hatással lesz a metára.

Neutral – Epic lapok

Folytatjuk a kirotáló Neutral lapok kivesézését, cikksorozatunk mai részében az Epic lapokról lesz szó. Összesen 20 lila ritkaságú kártya hagyja el a Standard módot, melyek között akad egy “kakukktojás” is a Molten Giant személyében: ez ugye egy Classic lap, de most átkerül a Hall of Fame-be, méghozzá a nerf levételével, vagyis újból 20 manásként. A metára ennek semmilyen hatása nem lesz, de egy említést azért megérdemelt.

Egy másik óriás kirotálása már annál fontosabb: az Arcane Giant leginkább a Miracle Rogue deckekben bukkant fel, mint egy lehetséges win condition, de játszották Druid és Mage paklikban is, hiszen ezek a class-ok is nagyon könnyen le tudták olcsóbbítani. A Miracle Rogue-nak időközben szerencsére jött minion-alapú nyerése (Fal’dorei Strider), de azért nem mondhatjuk, hogy nem fog hiányozni az Arcane Giant.

A távozó lapok közül minden bizonnyal a Dirty Rat a leglényegesebb, hiszen ez az, amelyik a legkülönfélébb paklikban és a leggyakrabban tűnt fel az elmúlt másfél évben. A dobatás egészen különleges funkció, a Gnomeferatu megjelenéséig kifejezetten egyedülállónak számított, amit csinált, hiszen lehetőséget adott arra, hogy idő előtt kiiktassa az ellenfél kulcslapjait, kombóit és fontos battlecry effektjeit. Nem véletlen, hogy manapság is sok helyen játsszák, mindenképpen érződni fog a lap hiánya.

Mindenképpen említést kell még tenni a Burgly Bully-ról, az általa termelt Coinok ugyanis igencsak sokféle lehetőséget tartogattak. Gadgetzan Auctioneer mellé például nyilván jók voltak, az elmúlt hónapokban azonban inkább a Paladin OTK kombóját (Auctionmaster Beardo + DK Hero Power) segítették elő az érmék. Érdemes lesz figyelni, hogy lesz-e hasonló funkciójú lap az új kiegben.

Végezetül pedig a Faceless Shambler is megérdemel néhány szót, amely jelenleg ugyan nem része a metának, bizonyos nagylényes deckekben (leginkább Silence Priest és Concede Shaman) azonban nagyon erős másolás-jellegű lap volt.

Az említett lapok mellett az alábbiak rotálnak még ki

Cikksorozatunk következő részében a kirotáló Neutral Legendary lapokat vesszük szemügyre.

Korábbi részek:
Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest | Rogue | Shaman | Warlock | Warrior
Neutral common | Neutral rare

Rotáció: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (11. rész: Neutral rare)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva