League of Legends

Dominálni kezdett az AP Irelia a PBE-n, jött is a Riot válasza

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: AP, Irelia,

Néhány játékos úgy döntött, maximalizálja az élményt.

Irelia VGU-ja a napokban vált elérhetővé a PBE szerveren, s néhány tesztelő a próbamenetek között egy meglehetősen érdekes dologra bukkant, Irelia AP arányai hihetetlenül magasak voltak. Olyan magasak, hogy simán játszható egy sztenderd AP build-del.

Az első tesztnap végére a Riot Games is észrevette mindezt, sőt, mire a fejlesztők fülébe jutott az új hullámról a hír, már többen játszották AP-ként a hős új formáját, ugyanis egyenesen OP-nak számított. Irelia végül eljutott arra a pontra, hogy még meg sem jelent, de már komoly nerfet kapott.

A legpusztítóbb AP képesség a Flawless Duet (E) volt a képességtárában. Ez az a skill, ami képes sebezni és stun-olni az ellenfeleket. Maga a mechanika közel úgy működik, mint Malzahar Q-ja, annyi különbséggel, hogy Irelia esetében mi magunk építjük ki a két pontot, ami között az ellenfél elhalad, nem egy fix kaput rakunk a pályára.

Ez az a képesség, aminek egy szemkápráztató, 90%-os AP arányt ajándékozott a PBE megjelenéskor a Riot Games. Összességében is abszurdnak hangzik az arány, de azt figyelembe véve, hogy  általánosan is ez a legjobb távolsági sebző képessége Ireliának, egyenesen agyatlannak tűntek a számok. Mivel elsődlegesen egy off-tanknak szánják Ireliát, így semmi szüksége a hősnek kömölyabb AP arányra. Így azonnal kapott is egy hotfixet, amiben az E képességének AP aránya 90%-ról 80%-ra csökkent. Ez az érték véleményünk szerint még mindig kicsit extrém, de legalább kevesebb, mint volt.

A W képessége is csökkentett AP aránnyal jutott át a hotfix-hullámon. Igazság szerint itt sem sikerült teljesen ellehetetleníteni az AP tárgyaktól, a minimum arány 50%-ról 45%-ra csökkent, míg a maximum arány 100% AP-ról 90%-ra. A Defiant Dance (W), egy betölthető képesség, ezért van két arány megadva, rajtunk áll, hogy mennyi időt töltjük a képességet, így mennyi AP-t hasznosítunk.

Irelia frissítése jó irányba viszi a karaktert, úgy tűnik mostanában komolyan gondolja a Riot a diverzitást. A képességtára és alapstatisztikái lehetővé teszik, hogy bruiser-ként, tankként, támadási sebességet halmozó szóló carry-ként alkalmazzuk, de még a nerfek után is úgy néz ki, hogy bőven van keresnivalója AP karakterként is. Hab a tortán, hogy Irelia passzívja mágikus sebzést oszt, ami még tovább ösztönözheti azokat, akik AP tárgyakat halmoznának az új kiadásra.

Valószínűleg mindezt az élő szervereken két héten belül tesztelhetjük már.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva