Counter Strike

Van magyar közvetítése is a V4-nek, mégis mindenki az angolt nézi – Vajon miért?


Sokan nem tudták, de magyarul is elérhető a V4 CS:GO közvetítése, bár erről senki nem beszél.

Miért van az, hogy a legnagyobb hazai rendezvényen a legtöbben mégis az angol castot választják? Hiszen van két magyar közvetítői csatorna is! Ezek közül az egyik a mainstage, akik a népszerűbb mérkőzéseket közvetítik, itt láthattuk KODIAK-ot és kuLi-t is többek között. Vagyis pont, hogy nem láthattuk, de erről később. A másik stream pedig az offstage, ami a Twitch-en érhető el, itt pedig a párhuzamosan lejátszott meccseket közvetíti az esporthucs-s caster crew, itt a hangulat is “családiasabb”.

A mainstage casterekről sajnos nem tudunk felvételeket mutatni, csak az egésszel az a probléma, hogy Twitch-en nem találkozhatunk velük. Ugyanis a Telekom TVGO honlapjára száműzték őket, ami egyrészt sehol sem volt kommunikálva, még a casterek is 1-2 nappal előtte tudták meg, hogy bizony nem a Twitch-en lesznek adásban. A V4 honlapjára pedig szintén 1 nappal kezdés előtt került ki az információ.

Ellátogattunk hát a Telekom oldalára, hiszen kíváncsiak voltunk, hogy miért itt közvetítik. Jobb platform-e ez, mint a Twitch?

SPOILER: Nem … Ha bele szeretnénk nézni a magyar streambe, akkor kapásból egy addont kell letöltenünk . 2018-ban, a HTML5 idejében addon? Na mindegy, egy plusz Chrome addonba még senki sem halt bele:

Nem ilyen addonra számítottunk…

Csakhogy egy .exe-t töltött le az oldalról, ami már rögtön nem volt olyan szimpatikus, ezek után még regisztrálni is kellett az oldalon. Oké, megvoltunk ezzel is, de a stream csak nem akart elindulni. Böngésző resi, force refresh, de nem ment, csak vagy a 6-7. próbálkozásra. Ezek után az alábbi panelt láthattuk:

A TVGO Quick Player élesben

Az illusztrációhoz a képet ma készítettem, de a minőség tegnap is változatlan volt. Beton PC-ről 480p-s felbontás érhető el kizárólag, chat funkció pedig egyszerűen nincs benne, klip készítés? Felejtsétek el!  Többen jelezték, hogy szaggat is keményen, nekem “csupán” a kép pixelesedett több alkalommal. 5 perc után mentem is vissza az angol Twitch-re, ezt a programot pedig töröltem is a gépről.

2018-ban egy ilyen oldalra tenni a V4-et, ami még a közösségi médiában sem ismert, nos ezt elég nagy mellényúlásnak érzem. Nemhiába dönt minden nagyobb külföldi szervező a Twitch mellett, hiszen ez a jelenlegi legjobb platform a streameléshez. Erre találták ki, persze hogy jó lesz. De ettől még egy YouTube is jobb, bár ott a klip készítésről szintén le kell mondanunk. Emlékeztek az ESL-nél mekkora nézettségvesztés volt, amikor a Facebook live platformjára cserélték a Twitch-et?

El sem merjük képzelni, hogy a TVGO Quick Playerben hányan követhetik az eseményeket.

Csak remélni tudjuk, hogy a világ legjobbjai és a magyarok kedvencei legalább az őket megillető nézettség egy részét megkapják az magyar közvetítésen.

Persze a rendezvényen is voltak érdekes dolgok, Redeye mellett egy magyar hoszt is helyt kapott, aki a kezdetben fordított angolról, majd a magyar mérkőzéseken Redeye már nem is volt látható, elég érdekes lehetett ezt az angol stream nézőinek követni. A szervezésből és a kommunikációból még van tanulnivalója a szervezőknek, de ne csüggedjünk, tartsuk ugyanazt szem előtt a szervezők esetében, mint amit a gameagents-nek is mondtunk: lesz ez még jobb is.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva