League of Legends

A Clutch Gaming kiejtette a TSM csapatát az LCS elődöntőben


Ez az első alkalom, hogy a TSM-nek nem sikerült bejutnia a döntőbe.

A Clutch Gaming-nek sikerült az egész világot meglepnie, amikor kiejtették a címvédő TSM csapatát az NA LCS elődöntőjében. Nem elég, hogy a TSM harmadik kiemeltként jutott be, ők meg csak a hatodik helyen, az eddigi LCS-ek alapján minden arra utalt, hogy a TSM jut tovább, ugyanis a bajnokság létrejötte óta a csapat minden egyes alkalommal bejutott a playoff döntőbe, ezúttal mégsem sikerült nekik.

TSM fölény

Az első meccsen a Clutch Gaming még nem jött formába. Az egész mérkőzés egyoldalú volt a TSM számára. A Clutch stratégiája az volt, hogy megpróbálják megtolni az alsó és felső ösvényeket, amit Febiven egy LeBleanc-al próbált segíteni.

A probléma az volt, hogy egyik ösvényt sem sikerült betolni a TSM junglerének, Mike Yeung-nak köszönhetően, aki Olafjával dominálta a pályát. Az előny megszerzése után pedig a Clutch már képtelen volt megállítani Olafot.

A Clutch tanult az első meccsből. Ezek után nem engedték a TSM-nek, hogy előnyt szerezzen.

Hookuho visszahozza a reményt

A második meccsben a Clutch egy Skarnerrel válaszolt az Olafra, aminek sokkal gyorsabb a jungle clear-je, plusz az ultija bármelyik harcban kulcsfontosságú lehet.

A több cc érdekében Nicolas “Hakuho” Surgent, a Clutch támogatója Thresh-re váltotta az előző meccsben gyengén teljesítő Braum-ot. Thresh az egyik legnehezebb támogató hős és ráadásul eddig nem sokszor láthattuk Hahuko-t vele, de amit ezúttal művelt a hőssel az elképesztő volt. Egymás után húzta be az ellenfeleket amivel egyre tovább növelte az előnyét a Clutch, ami lassan visszahozhatatlanná vált.

A harmadik meccs előtt a TSM-en látszott a feszültség és a bizonytalanság. A meccs előtt azzal próbálkoztak, hogy lemásolják a Clutch taktikáját és elveszik a Kog’maw-t tőlük, annak ellenére, hogy eddig szinte soha nem jött össze nekik olyan ADC-vel aki csak a játék végére lesz erős. A hibát tovább súlyosbították egy Karma mid pick-el, ami teljesen haszontalannak bizonyult és hirtelen 2-1 es hátrányban találták magukat.

A negyedik meccsen Bjergsen Syndrát választotta, ami kedvenc hősei közé tartozik, Hauntzer pedig Camille mellett döntött, amivel remekül lehet tolni az ösvényeket. Végre úgy nézett ki, hogy a TSM-nek sikerült egy jó csapatot összeállítania. A Clutch oldalán azonban Hakuho ismét hozta Thresh-t, amit a TSM egy Morgánával próbált levédeni, de ez nem sikerült.

Febiven pedig elképesztő meccset hozott Swain-el

Febiven egyre erősebb lett, a TSM csapata pedig szép lassan szétesett. A Clutch minden nehézség nélkül szerezte meg a Baront, majd átgázoltak a TSM-en és megszerezték harmadik győzelmüket, amivel 3-1-re nyerték az elődöntőt.

A Clutch Gaming csapata tehát megcsinálta a lehetetlent és elverte a TSM-et és bejutott a rájátszás döntőjébe. Vajon mekkora a gond a TSM-nél?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva