Hearthstone

Hova lesz jó? (#1-2) Muck Hunter & Fluffy Wasp


Elkezdődtek a napi szintű lapbemutatók az új Hearthstone kiegészítőből. Elsőként egy Neutral Epic lapokat kaptunk meg.

Hétfő este Peter Whalen dizájner és a jól ismert műsorvezető, Frodan egy élő streamben mutattak be nekünk tíz új kártyát az áprilisban megjelenő Hearthstone-kiegészítőből, a The Witchwoodból. A korábbi ígéreteknek megfelelően pedig mától, március 27-től jönnek a napi szintű bemutatók is: nem kevesebb mint 55 új lapot fogunk látni a következő két hétben. Ma délben meg is jött az első – lássuk, milyen potenciál lakozik benne.

Muck Hunter

A Hearthstone-ban az Epic lapok elég szélsőségesek szoktak lenni: az esetek többségében vagy kötelezőek egy gyűjteménybe, vagy borzasztóan gyengék / szituációsak. A frissen bemutatott lila ritkaságú Neutral lap, a Muck Hunter érzésünk szerint inkább utóbbi csoportba fog tartozni.

Az 5/8-as statok 5 manáért nyilvánvalóan nagyon jók, hiszen a vanilla érték 5/6 lenne ezért a költségért, ehhez képest két extra életponttal bír ez a minion. Igen ám, de ha a lehető legegyszerűbb esetet nézzük, vagyis ha az ellenfél által kapott két 2/1-es Muck beletrade-el a lényünkbe, akkor máris csak egy 5/4-es minionról beszélünk, ami képesség nélkül még 4 manáért is felejtős lenne – nem hogy 5-ért.

A Rush kulcsszó persze kicsit más megvilágításba helyezi a lapot, hiszen le tudunk ütni vele egy 5 HP-s lényt. Ám elég könnyű belátni, hogy ez miért nem lesz elég arra, hogy használják: ugyanazért, amiért mondjuk a Leeroy Jenkins-t sem teszik be erre a célra. De nézzünk egy konkrét szituációt: ha leütünk vele egy 3/5-ös Tauntot (mondjuk egy Tar Creepert), akkor egy 5/1-es lényünk marad a művelet végén, ami nagyon könnyen megoldható 5-6 manából – és ez még egy jobbik eset, ennél általában csak rosszabb lesz.

Egy módon lehet még kisajtolni valami jót a lapból: ha Recruit effekttel tudjuk kitenni, hiszen ekkor nem jön létre a Battlecry, a Rush képesség ellenben ugyanúgy használható. Más kérdés, hogy az ilyesfajta trükkökre vannak ennél jobb lapok is – összességében meglepő lenne, ha bármilyen deck számára használható lap kerekedne belőle.

Fluffy Wasp

Meglepő módon egy másik kártyát is kaptunk, méghozzá egy Rare ritkaságú Warrior miniont, amiben talán az a legérdekesebb, hogy Enrage képessége van – persze csak szövegesen, hiszen magát a kulcsszót kivezették, ám úgy tűnik, a továbbiakban is várhatóak hasonló lapok.

Egy újabb Rush kártyáról van szó, ami ideális esetben egy kisebb és egy közepes lényt is meg tud oldani 2 manáért: először leütünk vele egy 1/1-et vagy 2/1-et, ami után marad egy 4/2-es vagy 4/1-es lényünk a boardon. Ez Arénában még jó lehet, constructedben azonban elég speciális szituációnak hangzik, ami bizonyos deckek ellen teljesen haszontalan lesz. Ráadásul bizonyos Hero Powerek szintén erősen limitálják a benne lakozó potenciált, hiszen egy Rogue, Druid vagy Mage ellen annyira nem nagy biznisz otthagyni 2 manáért egy 4/1-es lényt.

Warrior lapról lévén szó, természetesen nem mehetünk el szó nélkül a különféle Enrage-aktivátorok mellett, amikben bővelkedik a class, de nem hinném, hogy egy potenciálisan 4/2-es lényre építenénk az ilyesfajta trükközést, amikor vannak erre sokkal jobb alapanyagok is.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva