Hearthstone

Hova lesz jó? (#3) Lord Godfrey


Bemutatták a második Warlock Legendary-t is, amivel óriási fordításokat lehet majd produkálni.

Március 27. és április 9. között napi szinten több új lapot is be fognak mutatni az új Hearthstone-kiegészítőből, a The Witchwoodból. Rögtönzött lapelemzéseinkben egyesével megvizsgáljuk az újonnan bemutatott kártyával, azt kutatva, hogy milyen környezetben állhatják majd meg leginkább a helyüket.

Lord Godfrey

Warlock, minion | 7 mana, 4/4 | Battlecry: Minden más lény sebződik 2-t. Ha valamelyik meghal, újból létrejön a Battlecry.

A board clear lapokból eddig sem volt hiánya a Warlocknak, a Blizzard azonban úgy érezte, hogy szükség van még egy kis utánpótlásra: így jött létre az új Legendary, Lord Godfrey.

Az effekt ismerős lehet: lényegében egy “Super Defile”-ról van szó, ahol nem egyesével, hanem kettesével osztjuk ki a sebzéseket. Márpedig a Defile egy borzasztóan erős lap, amit nem mindig könnyű körbejátszani, Lord Godfrey-nak hála pedig mostantól még nehezebb lesz olyan boardot kialakítani a Warlock ellen, amit nem tud elintézni – az 1-4-stb, 2-4-stb vagy 1-3-stb jellegű asztalok eddig jók voltak a Defile kikerülésére, az új Legendary azonban ezt is meg fogja tudni oldani. Ráadásul a különféle spell-drágítások (ebből most is jön egy új) sem érnek ellene fabatkát sem.

Persze mondhatjuk, hogy nem kifejezetten hiánypótló a lap, amiben van igazság – pláne annak tükrében, hogy egy manával többért már rendelkezésére áll a class-nak egy garantált board clear (Twisting Nether). Egy mana különbség ugyanakkor rengeteget tud jelenteni – arról nem is beszélve, hogy egy 4/4-es lényünk is marad a művelet után, vagyis egyszerre kerülünk lapelőnybe és tempóelőnybe, ami óriási fegyvertény.

A rotáció kapcsán eddig sem féltettük nagyon a Control Warlockot, hiszen az N’Zoth-on és a Mistress of Mixtures-ön kívül nem megy ki fontos lapja Wildba. Úgy tűnik azonban, hogy még utánpótlásra is számíthat, így alighanem további kellemes hónapok várnak Gul’danra.

Ti mit gondoltok az új lapról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva