Hearthstone

Hova lesz jó? (#4) Hunting Mastiff


Az esti órákra is jutott egy új kártya a The Witchwoodból, méghozzá egy Hunter minion.

Március 27. és április 9. között napi szinten több új lapot is be fognak mutatni az új Hearthstone-kiegészítőből, a The Witchwoodból. Rögtönzött lapelemzéseinkben egyesével megvizsgáljuk az újonnan bemutatott kártyával, azt kutatva, hogy milyen környezetben állhatják majd meg leginkább a helyüket.

Hunting Mastiff

Hunter, minion, Beast | 2 mana, 2/1 | Echo, Rush.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Blizzard az első adag bemutatott kártyával az új mechanikákat szeretné az arcunkba tolni – olyannyira igaz ez, hogy a legújabb lapon, a Hunting Mastiffon a két új kulcsszón kívül semmi más nem szerepel.

Ez önmagában persze még nem gond, hiszen az Echo önmagában ad egy jókora rugalmasságot a felhasználás szempontjából: a korai játékban egy olcsó lény, amivel megvédhetjük a többi minionunkat, a későbbiekben pedig beleölhetjük a felesleges manánkat – persze egy igen sérülékeny boardot kapunk ekkor, de csak egyetlen lapunkba kerül, így ha az ellenfél nem tud rögtön válaszolni egy tömegirtással, óriási pusztítást végezhetünk. Önmagában egyébként nézhetjük sebző spellként is: 2-ért 2, 4-ért 4, 6-ért 6 (és így tovább) sebzést lehet kiosztani, ami hasonló, mint a Forbidden Flame, csak rugalmasabb annál.

Ne feledjük emellett, hogy buffokkal elég jól tud működni: egy Leokk mellett máris 3-akat üt, de durva dolgokat tud művelni egy esetlegesen fennmaradó Tundra Rhino mellett is. Szeretni fogja emellett a Scavenging Hyena is, amit szépen meghizlalhatunk néhány Mastiffal. És persze ne feledkezzünk meg Deathstalker Rexxarról sem, ahol érdekes kombinációkat hozhatunk létre vele – egy másik 3 manás Beasttel összegyúrva két lényre is szert tehetünk a következő körben.

A Hunter jelenleg egész jó helyzetben van, néhány erős lappal pedig könnyen be is betonozhatja a helyét Tier 1-ben. Könnyen lehet, hogy ezt a lapot is sokat fogjuk látni a következő hónapokban – persze nem a Spell Hunter deckekben.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva