League of Legends

Gyengül az Early Game – Nerfelik a Red buffot

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: buff, Red,

League of Legends meme #2365: Újra dzsungel módosítás.

A League of Legends legújabb nerfjének kiszemeltje ezúttal nem egy karakter, hanem egy neutrális szörny. Pontosabban annak egy buffja, ugyanis a Red Brambleback adta Crest of Cinders effekt a jövőben elveszítheti az egyik leghasznosabb képességét. Jelenleg a buff segít viselőjének lassítani a megütött ellenfeleket, ezekre az egységekre valós sebzést (true damage) oszt, felerősíti az életerő regenerációt, sőt a legjobb az egészben, hogy ez a bónusz sebzés még a tornyokra is kiterjed. Nos, ez az, ami a jövőben változhat, ugyanis a Riot Games jelenleg tesztfázisba helyezte a Red buff azon formáját, ami már nem tartalmazza a tornyokra mért bónusz sebzés lehetőségét.

A Crest of the Cinders módosítást a PBE-n lehetett kiszúrni, ott is körülbelül az apró betűs résznél, amivel összességében nem értünk egyet, hiszen ez egy komoly gyengítése lesz a játék korai szakaszának. Eddig egy rossz gank után redhez jutó topos rendesen meg tudta büntetni a hibázó feleket a felerősített toronyra mért sebzéssel. Arról nem is beszélve, hogy így campelésnek (táborozásnak) sem lesz akkora értelme, hiszen a dzsungeles nem fog túl sok mindent adni egy pushoz.

Egy játékos a változtatásokat látva egyből a Twitterhez nyúlt, hogy megerősítést kapjon a Riot egyik emberétől, vajon szándékosak voltak-e a változtatások. Riot Repertoir válaszolt is készséggel a játékos kérdésére.

Úgy néz ki teljes mértékben szándékos volt a változtatás és éppen az volt ezzel a célja a fejlesztőknek, hogy belassítsák a korai szakaszt és ellenállóbbá tegyék a külső tornyokat. Ez ugye még tovább fogja húzni az ösvényszakaszt, s ha végre valahára úgy dönt a Riot, hogy kiemel egy minion buffot a tesztfázisból, kijelenthetjük, hogy a játék legfontosabb időszaka az ösvényes időszak lesz. Nem is fogja igazán megérni elhagyni a pozíciónkat, több év után újra az 1v1, 2v1, 2v2 helyzetek fognak dominálni.

Kíváncsian várjuk mit főz ki a Riot a folyamatos tesztelésekből, s arra, hogy ez milyen irányba fogja lendíteni a játékot a jövőben. Ha a Red buff nerf megfelel nekik, a következő frissítéssel már fel is kerülhet az élő szerverekre.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva