League of Legends

Hamarosan itt a 8.7 – A következő karakterek változnak az új ciklusban


Módosítás, változtatás, átalakítás. A League of Legends újból patch közelbe került, megnéztük kik lesznek azok, akik nagy valószínűséggel változnak.

A közel garantálható buffokat javarészt dzsungeles karakterek kapták, ami meglehetősen jót fog tenni a játék képének, ebben a pozícióban mostanában elég egyhangú volt a meta felhozatala. És ugyan a cikk elején a buffokról lesz szó, a dzsungelesek erősítésénél előrejeleznénk egy nerfet is, ami talán a legjobb dolog, ami az utóbbi időben történt a játékkal, ez pedig nem más mint a Sejuani nerf. Seju az a karakter, aki mind az amatőr, mind pedig a profi szcénát kétségtelenül uralja. Ha nincs tiltva, akkor valamelyik fél biztosan játssza. Szóval érett már a számára egy nerf, s a további jungler buffok pedig jót fognak tenni a karakter-diverzitásnak. Egy-két régi arc akár a legjobbak között köszönhet vissza.

A frissítés legnagyobb újítása természetesen az Irelia VGU megjelenése lesz:

Már videón is megtekinthetők Irelia felújított kinézetei

A 8.7-ben várható karakter buffok

Gragas

  • Nőtt a Barrel Roll képesség AP aránya – 60%-ról 70%-ra emelkedett.
  • A Drunken Rage AP aránya is komolyat ugrott, eddig 30% AP-t használt, a buff után ez 50%-ra fog ugrani.
  • Továbbá a Drunken Rage kapott egy teljesen új effektet, minden 100 AP után nő a képesség adta sebzésellenállás 8%-al.

Hecarim

  • Spirit of the Dread – Erősödött a képesség gyógyítása, amit a közelben lévő ellenségek sebzéséből merített. Eddig 20% volt ez az arány, a buff után 30% fog visszamászni a karakter életerejébe.

Ivern

  • Friend of the Forest – A karakter passzívja 5%-al kevesebb életerőt fog elvenni, mint eddig, továbbá a timer is csökkent rajta. Hatos és tizenegyes szinten 10 másodperccel csökkent, ám ezek után beáll 1 másodperces timer-re. (Ez egy meglehetősen szignifikáns buff)
  • Bushmaker – Rendesen megugrott a bokorlétrehozások távolsága, a buff után nem 800, hanem akár 1100 egységnyire is létrehozhatunk bokrokat a karakterrel.
  • Daisy, Ivern ultijának kezdő mozgási sebesség boost-ja 25-ről, 33-ra emelkedett.
  • Daisy! – Továbbá Daisy AoE sebzéscsökkentési képességét kiterjesztették az epikus szörnyek ellen is, így még többet fog tudni segíteni a gólem a Baron, Sárkányok, valamint a Herald ellen.

Lux

  • Final Spark – Az ulti töltési idő csökkentése killenként még jobb lesz a jövőben. Hatos és tizenegyes szinten eddig 10%, valamint 30% töltési időt kaptunk vissza, ha kivégeztünk valakit, ez a buff után hatos szinten 30%, tizenegyes szinten 40%-ra fog erősödni. A max szint nem változott, megmaradt 50%-on. Sőt, ez a csökkentés akkor is aktiválódni fog, ha az ultival eltalált karakter a spell utáni 1.75 másodpercen belül terül csak el. Tehát nem kell feltétlenül a Final Spark-kal eltenni láb alól az ellent, hogy bekapcsolódjon a töltéscsökkentő effekt. (Na, hogy erre mi szükség volt…?!)

Rumble

  • Flamesplitter – A korai sebzése erősödött a képességnek, eddig 125-315 sebzés között ingadozott a sebzés, a buff után ez 175-315-re fog emelkedni.
  • Ugyancsak a Flamesplitterre érkezett egy másik erősítés, ez a minionokra osztott sebzésen erősített. Mondjuk nem minden helyzetben. Eddig minden szinten a képesség 75%-át osztotta az ellenséges szolgákra a spell, ez a jövőben 60-80% között fog mozogni, a százalék pedig a képesség szintjétől fog függni. Tehát a játék elején sokkal nehezebb lesz a Flamesplitterrel farmolni, ellenben a végén pedig könnyebb.

Várható karakter nerfek a 8.7-es ciklusban

Sejuani

  • A szintenként kapott életerő csökkent, 95 HP helyett a nerf után csupán 88 HP-t fog kapni minden szint után a karakter.
  • Permafrost – Csökkenni fog a stun ideje, eddig 1-2 másodperc között mozgott a stun ideje a képesség szintjétől függően, ez a 8.7-es ciklusban meglehetősen nagy pofont fog kapni, ugyanis 1-1.4 másodperc közé csökken a stun ideje.

Swain

  • Death’s Hand: A töltési idő megemelkedett a korai szinteken, 5.5-2.5 másodperc helyett, 7.5-2.5 másodpercre nőtt.

A jungler karakterek változtatásait biztosan meg fogja érezni a meta, Gragas és Ivern akár még újból meghatározói is lehetnek a játéknak. Ivern azért is, mert a Riot Games a jövőben szeretne több teret engedni a counter jungle játékosoknak, az ellenséges dzsungeloldal szétzilálásában pedig az ent az egyik legjobb.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva