Hearthstone

Hova lesz jó? (#5-6) Forest Guide & WANTED!


Folytatjuk az újonnan bemutatott kártyák vizsgálatát, szerda reggelre virradóra egy Druid és egy Rogue lapot is kaptunk.

Március 27. és április 9. között napi szinten több új lapot is be fognak mutatni az új Hearthstone-kiegészítőből, a The Witchwoodból. Rögtönzött lapelemzéseinkben egyesével megvizsgáljuk az újonnan bemutatott kártyával, azt kutatva, hogy milyen környezetben állhatják majd meg leginkább a helyüket.

Forest Guide

Druid, minion | 4 mana, 1/6 | Minden köröd végén mindkét játékos húz egy lapot.

A Mill és Fatigue deckek szerelmeseinek szomorú esemény lesz az idei Standard rotáció, miután a Coldlight Oracle átkerül Wildba. Persze ezek a paklik sosem voltak igazán erősek (talán pont a mostani Kingsbane Rogue és Fatigue Warrior deckek a legjobbak ilyen szempontból a Hearthstone eddigi történetét nézve), ám kérdéses, hogy mókapaklik formájában létezni fognak-e még a jövőben.

A Druid számára most adott egy új eszközt ehhez a játékstílushoz a Blizzard a jóságos Forest Guide személyében, amivel mindkét játékos folyamatosan húzhatja a lapokat. Hogy mennyire jó? Nos, a statok borzalmasan gyengék, de a legnagyobb baj nem is ez, hanem hogy először az ellenfél használhatja a felhúzott lapot. Mondani sem kell, ez jókora hátrány.

A különféle kombólehetőségek mellett persze nem mehetünk el szó nélkül. Az Oaken Summons segítségével például ki tudjuk keresni a deckből, ami nagy pozitívum, hiszen az említett Coldlight Oracle miatt eddig nem tudta használni a Mill pakli ezt az erős Driud spellt. De az effektet is lehet duplázni: Drakkari Enchanterrel a laphúzást, Ixliddel pedig magát a lényt.

Ha lesz a jövőben Mill Druid pakli (akár csak móka szinten), akkor a fenti lap, a Naturalize és az Astral Tiger lehetnek majd a fő tartópillérek, egyelőre azonban nem úgy tűnik, hogy ebben túl nagy potenciál lenne. Az eddigi lapbemutatók alapján azonban az látszik, hogy a Blizzard egy újfajta Druid típust hozna be a játékba: ez a Hand Druid, ami a minél nagyobb kézre épít, olyan lapokkal, mint a Mountain Giant vagy a frissen bemutatott Wispering Woods. Meglátjuk, lesz-e belőle valami – sok múlik a többi új lapon…

WANTED!

Rogue, spell | 4 mana | Célpont lény sebződik 3-at. Ha ettől meghal, kapsz egy Coint.

A Hearthstone egyik örökzöld deckjének számító Miracle Rogue számára egy igazán komoly veszteséget hoz majd a Standard rotáció, ez pedig a Counterfeit Coin, ami a legjobb alapanyag volt a pakli motorja, a Gadgetzan Auctioneer mellé. Úgy tűnik azonban, hogy a Tomb Pillager és az említett 0 manás spell után a Blizzard újból megadja az extra Coin lehetőségét a játékosoknak, ezúttal egy újabb varázslat, a WANTED! képében.

Első pillantásra rendkívül túlárazottnak hangzik a lap: 4-ért hármat lőni elég felejtős, még úgy is, egy manát kvázi visszakapunk. Elég csak odatenni a Flanking Strike mellé, amely ugyanezen képesség mellett egy 3/3-as lénnyel ajándékoz meg bennünket. Gyengének tűnik tehát, de a Coin erejét nem szabad lebecsülni. Az Auctioneer előtti körök amúgy is főleg a védekezésről szólnak, ahol olykor még egy-egy túlárazott megoldás is beleférhet – cserébe azért, hogy a cycle körünk erősebb lesz. Illetve nem szabad megfeledkezni a Hero Powerről sem, ami az egyik legerősebb a Hearthstone-ban, és ezáltal megvan a lehetőség arra, hogy kiegészítsük azt a 3 sebzést egy előző körös daggerből.

Mindezek ellenére nehéz megmondani, hogy mennyire lesz játszott a lap, de a potenciál megvan. Hiába tűnik ugyanis gyengének a spell, a Coin a kombólehetőségeket tekintve annyira egyedülálló eleme a játéknak – különösen a Rogue számára -, hogy simán szerephez juthat ez a látszólag gyenge varázslat.

Ti mit gondoltok a két új lapról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva