Hearthstone

Hova lesz jó? (#7) Scaleworm


A legújabb bemutatott lap egy Neutral Beast, amely Koreából érkezett közénk.

Március 27. és április 9. között napi szinten több új lapot is be fognak mutatni az új Hearthstone-kiegészítőből, a The Witchwoodból. Rögtönzött lapelemzéseinkben egyesével megvizsgáljuk az újonnan bemutatott kártyával, azt kutatva, hogy milyen környezetben állhatják majd meg leginkább a helyüket.

Scaleworm

Neutral, minion, Beast | 4 mana, 4/4 | Battlecry: Ha van Dragon a kezedben, +1 sebzést és Rush képességet kap.

Bár egy időben úgy tűnt, veszélyben lehet, mostanra eléggé egyértelművé vált, hogy a Blizzard nem fogja elengedni a sárkányos vonalat – igaz, az elmúlt időszakban kizárólag Priest deckekben volt játszható. Ez azonban könnyen megváltozhat a The Witchwooddal, a legújabb bemutatott lap ugyanis egy Neutral Beast sárkány szinergiával – lássuk, mit is tartogat számunkra a Scaleworm.

A 4-ért 5/4-es statok első pillantásra nem tűnnek eget rengetőnek, nagyjából vanilla értékekkel bír a lény, ha tudunk neki mutatni sárkányt (alapesetben a 4/5 kicsit erősebb, mint az 5/4). A Rush kulcsszó azonban óriásit dob a lapon, hiszen rögtön le tudunk ütni vele valamit – ilyen tekintetben még jobb is az 5/4-es stat, mint a 4/5.

A Rush lényeket alapvetően úgy érdemes nézni, mint a sebző spelleket, hiszen a legtöbbször trade-elni fogunk velük. Ilyen szempontból a 4 manáért kiosztott 5 sebzés nem tűnik soknak, ugyanakkor sok esetben ez fenn tud maradni, így az ellenfélnek tovább kell foglalkoznia vele. Pláne akkor, ha Priesttel játszunk, hiszen ekkor még meg is lehet gyógyítani.

A sárkányos vonal jó eséllyel a Spiteful Summoneres deckekben fog tovább élni, ezekben a paklikban pedig nagyon hasznos lesz a Scaleworm, hiszen reaktívan tudunk vele játszani, ami pont a nehézsége annak, ha csak lényekkel toljuk. A legjobban talán a Blackwing Corruptorhoz lehet hasonlítani: az eggyel többért jött és eggyel kevesebbet lőtt ugyanilyen statok mellett, mégis a Dragon deckek egyik legerősebb lapja volt – márpedig ez sem marad el tőle sokkal. Meglátjuk, milyen további szinergia lapok érkeznek majd!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva