Hearthstone

Hova lesz jó? (#8) Vex Crow


Máris itt egy újabb kártya a The Witchwoodból, ezúttal egy koncepcióteremtő Mage minion.

Március 27. és április 9. között napi szinten több új lapot is be fognak mutatni az új Hearthstone-kiegészítőből, a The Witchwoodból. Rögtönzött lapelemzéseinkben egyesével megvizsgáljuk az újonnan bemutatott kártyával, azt kutatva, hogy milyen környezetben állhatják majd meg leginkább a helyüket.

Vex Crow

Mage, minion | 4 mana, 3/3 | Amikor kijátszol egy spellt, kapsz egy véletlenszerű 2 költségű miniont.

A Mage class-tól sosem álltak távol a random effektek (nem véletlen lett mókadeck a Casino Mage sem), és úgy tűnik, hogy a Blizzard nem tervezi megszakítani ezt a hagyományt, hiszen egy újabb random képességű lapról hullott le a lepel.

A Vex Crow meglehetősen érdekes megközelítése a class-nak, hiszen amíg a legutóbbi kiegészítőben a drága spellek kerültek előtérbe, addig ez a lény inkább az olcsó varázslatokkal fog jól együttműködni. A 4-ért 3/3-as statok önmagukban elég rosszak, emiatt elég sérülékeny is a lap, ezért meg kell próbálni minél többet kihozni ebből a Beastből a kijátszása körében. Egy-két Sorcerer’s Apprentice például be tud segíteni, egy Primordial Glyph-et megpörgetve önmagára (ehhez persze kell szerencse) hamar összehozhatunk egy teli asztalt. Ugyanakkor ez is mindössze 4-5 extra lényt jelent egy 3-4 lapos kombóval, amik ráadásul nagyon könnyen leesnek bármilyen board cleartől, hiszen többségüknek 2-3 HP-ja lesz csupán.

Az eddigi lapok ismeretében nem igazán áll össze a koncepció: középjátékbeli kombónak gyenge, mint ahogy win conditionnek is, hiszen a Mage-nek sokkal jobb nyerési lehetőségei vannak annál, mint hogy megpróbálja elárasztani a boardot kis lényekkel. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a randomfaktor miatt elég rosszul is ki lehet jönni a lapból – ha például kipottyan egy Doomsayer, máris buktuk a méretes asztalunkat. A Call to Arms-szal meg sem próbáljuk összehasonlítani – mondjuk nem is érdemes, hiszen az egy broken lap…

Összességében elég felejthetőnek tűnik ez a kártya – meglepő lenne, ha ez alapozná meg a Mage jövőjét, amely egyébként sok fontos lapot fog veszíteni a rotáció során.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva