Hearthstone

Hova lesz jó? (#9-10) Blackwald Pixie & Clockwork Automaton


A szerdai nap utolsó két The Witchwood lapja a Hero Powerekkel trükközik.

Március 27. és április 9. között napi szinten több új lapot is be fognak mutatni az új Hearthstone-kiegészítőből, a The Witchwoodból. Rögtönzött lapelemzéseinkben egyesével megvizsgáljuk az újonnan bemutatott kártyával, azt kutatva, hogy milyen környezetben állhatják majd meg leginkább a helyüket.

Blackwald Pixie

Neutral, minion | 3 mana, 3/4 | Battlecry: Újratölti a Hero Poweredet.

A The Witchwoodban több olyan lap is érkezik majd, ami a Hero Powerünkkel manipulál – a páros-páratlan mechanika például erősebb, illetve olcsóbb hősképességekkel ruház majd fel bennünket. Most ráadásul kaptunk egy újabb ilyen kártyát a Blackwald Pixie személyében, amely lehetővé teszi majd, hogy kétszer is használjuk majd a Hero Powerünket egy körben.

A Baku the Mooneater-féle páratlan deckbe különösen jól illeszkedik, hiszen kétszer is elsüthetjük a felerősített hősképességet. De önmagában nézve is egy nagyon jó, kiegyensúlyozott lényről beszélhetünk: a korai játékban vanilla statokkal tud segíteni bennünket, ha épp erre van szükség, ha azonban felgyűlik a mana, akkor 7 manából igen hasznos dolgokat művelhetünk – egyedül a Rogue nem nagyon tud mit kezdeni ezzel az effekttel.

Nagyon rugalmasan felhasználható lap lesz a Blackwald Pixie, de érdekességként mindenképpen fontos kiemelni az OTK Paladint, ami körönként két lovast is tud majd gyártani ennek a segítségével, így nem kizárt, hogy Auctionmaster Beardo kirotálásával is próbálkozni fognak ezzel a nyerési lehetőséggel.

Clockwork Automaton

Neutral, minion | 5 mana, 4/4 | Megduplázza a Hero Powered sebzését és gyógyítását.

Ha Baku és felturbózott Hero Power, akkor a Clockwork Automaton is szóba fog jönni, hiszen szintén egy páratlan költségű lapról van szó. Ő már kicsit drágább, ugyanakkor nagyon kemény dolgokra leszünk képesek vele.

Ha az Upgrade-elt Hero Powereket nézzük, akkor a Hunter 6-ot, a Mage 4-et lő, míg a Priest 8-at gyógyít. De a legdurvább a speciális hősképességekkel lesz: Bloodreaver Gul’dan Siphon Life-ja 6-ot sebez és 12-t gyógyít majd (lásd: Prophet Velen + Spirit Lash). De ízletes lesz a Sulfuras által adott Hero Powerrel is, ami 16-okat fog lövöldözni, ha vele kombózzuk.

Mindkét lapban rengeteg lehetőség lakozik, és biztosak lehetünk abban is, hogy sokat fogják próbálgatni őket. Hogy megragadnak-e a metában, az nagyban függ az egyes class-ok erejétől, hiszen nem mindegyik hőssel működnek jól együtt, a potenciál azonban bőven megvan bennük – sőt, teljesen újfajta kombó deckeket hozhatnak majd be!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva