League of Legends

Hamarosan itt a 8.7, több rúna is változni fog jövőhéten

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: 8.7, rúna,

A rúnák sem ússzák meg az új hullámot, egy-kettőt rendesen át fog mosni.

Az előszezon óta több munkájuk van a fejlesztőknek, ugyanis a teljesen új rúnarendszert éppen úgy, mint a karaktereket, folyamatosan alakítgatni kell. Persze az egyensúlyért felelős csoport fáradalmai nekünk, játékosoknak a javára válik, ugyanis kétségtelenül érdekesebb, sokszínűbb mostanában a League of Legends. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, a rúnák esetében is kialakult egy aktív meta, ami a frissítések alapján ide-oda változik. Nem lesz ez máshogy a 8.7-es ciklusban sem, olyannyira, hogy a Resolve (Elszántság) rúnaág elég komoly változáson fog átesni.

Várható rúnaváltozások a 8.7-es frissítésben

A teljes Resolve ág

  • Megváltozik a bónusz, amit a Resolve ág ad a karaktereknek. A jövőben a játékos szintjétől fog függeni a bónusz, nem egy egyszeri életerő boost lesz a speciális effekt, amit biztosít. Például, ha Resolve + Precision kombinációval akarunk játszani, az eddig kapott 65 HP helyett a játék elején csupán 15 bónusz HP-val fogunk startolni. Ám ez a plusz életerő folyamatosan egyre több lesz, miközben fejlődünk, így max szinten akár 135 bónusz életerőt is kaphatunk csak a rúnakombinációból. A korai szakasza a tankoknak tehát gyengül, viszont a késeiben sokkal inkább meg fogja érni Resolve-ot hozni.

Approach Velocity

  • Eddig 10 bónusz mozgási sebességet adott a rúna, a buff után 15-öt fog kölcsönözni a használójának.

Presence of Mind

  • Egy teljesen új effektet kapott a rúna – A killek/assistok visszatöltik a max manánk 20%-át, valamint 10%-al csökken az ultink töltési ideje, ha éppen nem aktív a spell.

Legend: Tenacity

  • Mostantól minden egyes Tenacity stack eggyel több százalékot fog adni pluszban. (Nem a legnagyobb változás, amit valaha láttunk, de a buff az buff.)

Cut Down

  • A rúna sebzésbónuszát megfejelték a fejlesztők további 2%-al.

Manaflow Band

  • Teljesen új effekttel ruházták fel a rúnát, a frissítés után minden egyes stack 25-tel növeli a maximális manánkat, s miután elértük a 10 stacket és 250 bónusz manát halmoztunk vele fel, minden 5. másodpercben visszatölt 1% maximális manát. (Konkrétan kaptak a manát használó karakterek egy ingyen Tear of the Goddess-t.)
  • Továbbá a töltési idejét is drasztikusan csökkentették a rúnának, a 8.7-től kezdve 15 másodpercenként stackelhetünk.

Zombie Ward

  • A Zombie Ward egy kisebb nerfet fog kapni, minden szinten gyengébb lesz, ráadásul szignifikánsan. Eddig 60-180 másodperc között maradtak meg a wardok, ez a nerf után 30-120 másodpercre fog csökkenni.

Ha jól megnézzük, szinte csak és kizárólag buff várható, az egyetlen nerf a rálátást érinti, amit mondjuk biztosan meg fognak érezni a dzsungelesek és a támogatók. A 8.7-es frissítés várhatóan a jövőhét folyamán érkezik, több karakterváltoztatással és a várva várt Irelia VGU-val.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva