League of Legends

Csupán néhány hétig lehetett meghatározó Shaco, jön az érvágó nerf!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: nerf, Shaco,

A bohóc egy ideig elfeledett volt, majd olyan formában tért vissza, amilyenben még sosem láthattuk. És valószínűleg nem is fogjuk még egy ideig...

Shaco az elmúlt egy évben szinte teljesen ellehetetlenült a menta közeléből, kizárólag azok játszottak a karakterrel, akik a main-jüknek tartották, ám nekik is inkább kevesebb, mint több siker jutott. A 8.5 és a 8.6-os ciklus viszont mindent megváltoztatott, a semmiből olyan buff-hullám kapta el a hőst, hogy rakétaként repült vissza a meta meghatározó karakterei közé. Szép gesztus volt ez a Riot Games-től, de a nagy lendületben túllőtték Shaco képességeit, így nemcsak meghatározó lett, hanem szabályosan OP. A legújabb PBE ciklusban érkezett is a kompenzálás, a 8.7-es frissítéssel nagy valószínűséggel újra nerf fogja megtalálni az orgyilkos bohócot.

A 8.6-os frissítésben Shaco olyan mértékű erősítést kapott, amire alig volt valaha példa, amikor megláttuk, el se akartuk hinni. A Deceive nevű képessége a semmiből kapott egy AD-ból arányuló sebzést, ráadásul úgy, hogy a képesség többi eleméhez hozzá se nyúltak, szimplán csak rádobtak még egy kis bónusz sebzést. Így hirtelen a Deceive használata utáni automatikus támadása a karakternek 10-50 alapsebzést, valamint 70% bónusz AD-t csapott.

Eleinte ezt a bónusz sebzést a Duskblade nerf miatt gondolták a fejlesztők életszerűnek, ugyanis sokan úgy vélték, Shaconak szüksége van a sikeres lavírozáshoz a Duskblade of Draktharr-ra. Ám a tesztfolyamat úgy tűnik nem volt túl alapos, Shaco Deceive buffja irreálisra sikerült.

Az új nerf, amivel becélozta a játékmenetért felelős csoport Shacot, már elérhető a PBE-n és legalább annyira drasztikus, mint anno az erősítése. Természetesen a fókuszban a Deceive bónusz AD aránya van, ez az érték 70%-ról egészen 30%-ig zuhant. Abszolút érthető és véleményünk szerint szükséges gyengítés ez. Azok, akik a mostani élő szerveres ciklusban hozzászoktak a világontúli sebzéséhez, azok biztosan nem fognak örülni ennek a módosításnak, ám azt azért leszögeznénk, hogy a 8.6 előtti Shaco-nál még így is 30% bónusz AD-val többet sebez, így még mindig jobb helyzetben van a hős, mint volt évekig.

Az “új” Shaco jövőhétig még biztosan nem érkezik, ám akkor a 8.7-es ciklussal valószínűleg feltáncol az élő szerverekre az Irelia VGU-val karöltve.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva