Gaming

Mindössze 17 főből áll a Supercell, amit egyből fel is használnak kifogásként, ha valami baj van


Hosszú poszt spirál végén jutottunk el ide, mely onnan indult, hogy sokak szerint a matchmaking direkt úgy működik, hogy bosszantsa a játékosokat.

Jó ideje folyik Redditen egy botrány, ami azzal kapcsolatos, hogy a játékosok úgy érzik, hogy a matchmaking rendszer direkt úgy van összeállítva, hogy olyan lapok jöjjenek szembe, ami counterli a miénket.

Ez egyrészről abszurd, hisz miért lenne érdeke a Supercellnek elrontani a játékélményt, másrészről meg van a gazdasági oka is: ha játszunk Balloonnal például és folyamat jönnek a Baby Dragonok, amik könnyen leveszik, akkor kiszedjük a lapot, beteszünk mást helyére. Ha ez a lap alul szintezett, akkor előbb fejlesztjük, ha nincs gold rá? Veszünk – nos ezáltal profitálhat a finn cég.

Képtalálat a következőre: „supercell”
forrás: supercell.com

Nehéz megítélni mi igaz, mi nem. Van egy poszt, ami azt állítja, hogy a Supercell silence-eli azokat, akik erről a matchmakingről írnak.

Van olyan, aki ezt meg is próbálta alátámasztani, majd ezt cáfolta az egyik ott dolgozó, Tim Ebner, utóiratként védekezve azzal, hogy amúgy ők csak 17-en vannak, nem 30-an (nyilván ezt hozta fel valamelyik Reddites).

forrás: pocketgamer.biz

Ezzel csak az a gond, hogy noha hangoztatták, hogy büszkék arra, hogy ilyen kis létszám mellett ennyire sikeresek, nem szabadna ezt kifogásként is felhasználni, ha valami nem megy. A hivatalos indok egyébként az, hogy van egy fajta kreativitásuk, nézetük, amit nehéz lenne nagyobb létszám mellett megtartani és összpontosítani.

forrás: cdn.tinybuddha.com

Szintén egy Reddit posztban valaki megfogalmazta azt, ami először eszünkbe jutott nekünk is ezzel kapcsolatban: meg lehetne hagyni ezt a részleget, hogy a kreatív munkáért legyen csak felelős.  Egyéb bugfixek, tartalmak gyorsabb kiadása, jelenlegi lapok balanszolása lehetne más feladata. Jó eséllyel ez azért nem történik meg, mert minél több az alkalmazott, annál több a költség, vagyis kevesebb profit marad nekik.

forrás: reddit.com

Így azonban lassú update-ek, régóta javítatlan bugok vannak, és megannyi megvalósítatlan ötlet megy el a létszámon.

Hangsúlyozták, hogy cél a hosszútáv, ami viszont 17 emberrel igencsak nehéz lesz.

Ti egyébként mit tapasztaltatok a matchmaking során, mennyire érzitek fairnek?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva