League of Legends

A madárember lett a League of Legends legmeghatározóbb karaktere

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Swain, VGU,

Az új Swain gondolt egyet és leigázta a játékot. Most noxusi irányítás alatt áll Runeterra.

A League of Legends egy irtózatosan nehezen egyensúlyban tartható játék. Több százezren fordulnak meg a szervereken naponta, így nagyon fontos az amatőr játékosok kiszolgálása, ám a fejlesztőknek figyelniük kell a profi érát is, ugyanis van egy esport oldala is a legkedveltebb MOBA-nak. Többnyire egyébként ezt az egyensúlyt sikerül megteremtenie a Riot Games-nek, ám egyszer-egyszer átcsúszik valami igazán OP a szitán. Jelenleg ő nem más, mint Swain.

Swain jelenlegi profi statisztikái a következőek: a játékok több mint a felében nyomot hagyott, tehát vagy tiltották, vagy választották. Amikor választották, akkor pedig a játékok több mint 60%-ban sikeres volt. Európában teljesített a legjobban a hős, a hétvégi fordulóban elérte a 15 győzelmet egyhuzamban. (Sajnos ez a statisztika nem nőtt tovább, Caps és a Fnatic veszített egy mérkőzés Swainnel.)

Swain egyébként egy meglehetősen új hősnek számít, még akkor is ha maga a karakter már évek óta a játék részét képezi. Idén ugyanis egy teljesen új VGU-t kapott, ami persze nagyot dobott a közkedveltségén. Az első benyomásunk pozitív volt, majd a megjelenés után lekonyult a szánk széle, szörnyen teljesített a noxusi hadvezér. S mivel új kinézetek is érkeztek a hőshöz, a Riot nem hagyhatta tétlenül a helyzetet, javítaniuk kellett, különben potenciális bevételi forrástól estek volna el. Érkezett is a megoldás, buff-buff hátán.

Ez összességében jól hangzik, ám a Riot kissé túllőtt a célon. Több sebzést kapott az ösvényfázisra, valamint a végső képességét is az egekbe erősítették. Ezek után az erősítések után a szóló rangsorolt teljesítménye a csillagokig lőtt ki, ezt pedig a profi szcéna is észrevette. A 8.5-ös frissítés óta az egyik legmeghatározóbb karaktere lett a játéknak Swain, olyannyira, hogy nem is csak egy pozícióban számítanak rá. (Mid és Top az otthona a hősnek.)

Mondhatjuk, hogy az ereje is közrejátszik abban, hogy sokan játsszák, ám a profik között egyértelműen az ultijának köszönheti népszerűségét. A buffolt ereje a képességnek szinte elpusztíthatatlanná tette a “madárembert”, miközben az masszív mennyiségű sebzést oszt egy körön belül maga körül. A hétvégi Fnatic-Vitality rájátszás-elődöntő kiváló példa volt erre, Caps szinte minden szorultabb helyzetet meg tudott fordítani egyetlen képességgel.

Jelenleg amit tehetünk az a tiltás vagy választás, semmiképpen se engedjük át ellenfelünknek az irányítás jogát. Valamint lehet imádkozni, ugyanis az aktív PBE ciklusban éppen él egy Swain nerf, az a következő frissítéssel akár be is kerülhet az élő szerverekre.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva