Hearthstone

Paklik, amikkel már csak pár napig játszhatsz: Evolve Shaman


Érdemes kihasználni a Standard rotációig hátralévő időt.

Alig néhány nap maradt már csak az új Hearthstone-kiegészítő, a The Witchwood megjelenéséig, ami egyben a 2018-as Standard rotációt is jelenti. Több olyan pakli is akad, ami ezek után már csak Wildban lesz játszható – cikksorozatunkban ezeket gyűjtöttük össze nektek, hogy ki tudjátok használni a hátralévő pár napot.

Evolve Shaman

Hiába a korábbi dominancia, az elmúlt egy évben leginkább az Evolve-vonal tartotta a lelket a Shamanban, miután az Aggro és Midrange változatok meggyengülésével jelentősen visszaesett a class ereje. Most azonban ez a pakli is leköszön: a kártyák mindössze fele marad csupán a legáltalánosabb Evolve Shaman verzióból.

Kód: AAECAaoIBJMJlL0C688C3+kCDYEE8Af6qgL7qgKgtgKHvALRvAL2vQL5vwKRwQLrwgKbywL70wIA

A legnagyobb veszteség (a névadó Evolve mellett természetesen) a Doppelgangster, hiszen ez a kétlapos, 6 manás kombó volt az, ami leginkább jellemezte ezt a decket – nem véletlen, hiszen az igazi erő éppen abban rejlett, hogy akár az ötödik-hatodik körben ki tudtunk rakni három darab 6-dropot.

Búcsúzik emellett a Jade vonal is a Jade Claws, Jade Lightning, Aya Blackpaw hármassal, melyek kiváló boardgenerálások és board kontroll lapok voltak egybegyúrva. Az ellenfél asztalának tisztán tartása amúgy is nagyobb kihívás lesz innentől a Shaman számára, hiszen a Devolve és a Maelstrom Portal is kiesik, melyek gyakran éppen párban okoztak igazán nagy pusztítást.

Mondhatnánk persze, hogy ott van még az Unstable Evolution és a Thrall, Deathseer, ennyi kirotáló lap mellett azonban ez a két kártya sem képes megmenteni a paklitípust. Doppelgangster híján mindkettő számára nehezebb lesz előkészíteni a terepet – a Saronite Chain Gang ugyan megmarad, ám ha kiszámoljuk, könnyen rájövünk, hogy itt már nem annyira kiemelkedő a végeredmény ahhoz, hogy megérje erre alapozni az egész paklinkat. Nem véletlen, hogy pont a Shaman kap egy új Hero lapot…

Óriási átalakulás elé néz a Shaman class, ami egyben a legjellegzetesebb deckjét is elveszíti az elmúlt időszakból. Hogy eljön-e a remélt fellendülés az új metában, vagy marad a mostani, meglehetősen siralmas helyzet? Néhány hét múlva már jobban meg fogjuk tudni ítélni…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva