League of Legends

Most először nem képviseli majd Koreát az MSI versenyén az SKT

Hemi - Bíró Tamás - 6 éve Címkék: kt, SKT,

A KT Rolster megtörte az SKT sorozatát, már biztosan új csapat fogja képviselni a régiót a régiók csatájában.

Az SKT T1 csapata már régóta dominálja nemcsak a koreai bajnokságot, hanem általában a világbajnokságot is. Amikor nem sikerült megnyerniük a VB-t tavaly, már érezhető volt, hogy korszakváltás fog érkezni. Ez be is igazolódott a tavaszi szezonban, a legendás SKT ugyanis egy erős középmezőnyt tudott csak hozni. A Split rájátszásába is csak épphogy kvalifikálták magukat. A Wildcard meccset éppen az aktuális világbajnok keretet felvonultató KSV eSports ellen játszották, s egy meglepetés 2-1-es győzelemmel visszavágtak Fakerék a VB döntőben elszenvedett vereségért. Jöhetett a rájátszás első hivatalos fordulója…

Ellenfelük a KT Rolster csapata volt, akik egyre inkább úgy tűnik, hogy szeretnék átvenni Korea legjobb csapatának címét. Eddig még egy olyan MSI sem volt, ahol nem az SKT képviselte Koreát, tehát most sikerült történelmet írnia a KT Rolsternek, ugyanis már az első fordulóban búcsúztatták az örökranglista vezető SKT-t egy impozáns 3-1-es teljesítménnyel.

A győzelemben óriási szerepet játszott a KT Rolster midlanere Son “Ucal” Woo-hyeon, aki képes volt még Fakert is túlszárnyalni! Fontos volt az a döntés is, hogy a KT a csere junglert  Lee “Rush” Yoon-jae-ot is játszatta, aki tökéletesen kiegészítette a csapatot és így az elsődleges junglernek, “Score“-nak volt ideje egy kis pihenőre. Az ADC teljesítményre sem lehetett panasz a KT-nél, Kim “Deft” Hyuk-kyu is odatette amit kellett, különösen a harmadik meccsen Xayah-val sikerült nagyot alkotnia.

Összességében a Rolster jobban felkészült a meccsre és megérdemelték a győzelmet. Hogy ezek után átveszik-e Korea legjobb csapatának a helyét azt egyelőre nem tudni, de hogy nagyon jó úton haladnak felé az biztos! Persze ehhez lesz még egy-két szava a Kingzone DravoX-nek, akik jelenleg toronymagasan a legszínvonalasabb játékot hozzák Koreában.

A KT Rolster vasárnap az Afreeca Freecs-el csap majd össze a rájátszás második hivatalos körében, ahol ha sikerül a győzelem, egy álom döntőre kerülhet sor a KT és a Kingzone között.

Végül itt egy videó a két csapat történelmi rivalizálásáról a DotEsports összeállításában:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva