Hearthstone

Van, aki már most az új metára készül: íme az “új” Cubelock, ami Legendig menetelt


WiRer kivette a Cube Warlock deckből a kirotáló lapokat, de így sem okozott nehézséget számára a Legend rank elérése.

Három nap múlva alaposan átalakul a Hearthstone meta, hiszen érkezik a The Witchwood kiegészítő, ezzel párhuzamosan pedig jön a Standard rotáció is, ami teljesen megváltoztatja majd a lapkészletet. Hogy melyik deckek lesznek jók az új metában, az még a jövő zenéje, az azonban már most látszik, hogy Cube Warlock jó eséllyel pályázik a legerősebb pakli címére.

A pakli mindössze két fontos lapot veszít (Mistress of Mixtures, N’Zoth the Corruptor), és most is ott van a legjobbak között, így logikus következtetésnek tűnik, hogy az új környezetben is abszolút megállja majd a helyét. Olyannyira igaz ez, hogy vannak, akik már most az új metára készülnek: wiRer összerakta a pakli rotáció utáni változatát, amivel sikeresen elérte a Legend rankot. Íme a lista:

Kód: AAECAf0GBPIFl9MCneIC2+kCDYoBkwT3BLYH4QfnywKdzwLy0AL40AKI0gKL4QL85QLo5wIA

Lássuk, mi változott! Az említett lapok nyilvánvalóan kikerültek, a helyükre pedig két darab Corpse Raiser és egy második Faceless Manipulator került be. (WiRer verziójában nincs Spiritsinger Umbra, helyette egy Spellbreakerrel játszik.) Mindkét lap egyértelműen arra törekszik, hogy minél jobban ki lehessen használni a Cube-ban, illetve a deckből/kézből kicsalt Doomguardban rejlő potenciált – 10 manából így egy körön belül többfajta kombinációt is ki lehet játszani.

Pontos statisztikákat wiRer nem közölt, annyit tudni csak, hogy 1800 környékén lépett be Legendbe a fenti paklival.

A fenti példa is megmutatja: nem ok nélkül rettegnek a játékosok attól, hogy a Cubelock esetleg túlságosan is erős lehet a rotáció után, hiszen egy alapvetően erősebb metában is helytállt a deck.

Nemrégiben Ben Brode-nak is odaszegezték a kérdést, hogy mi lesz a paklival az új metában, aki azt válaszolta, hogy abszolút nyitottak a nerfre, amennyiben az szükséges lesz. Egy-két hét múlva már okosabbak leszünk!

Ben Brode: nyitottak vagyunk a Cubelock nerfre

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva