League of Legends

Ilyen kell nekünk is! – Fesztivál lett az NA LCS döntőből!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: LCS, Na,

Meghúzta a váratlant a Riot Games és nagyon jól tették, hogy most újítottak. Még, még, MÉG!

Egészen mostanáig, minden nagyobb Riot Games-által rendezett esemény ugyan úgy nézett ki. Megérkeztél a helyszínre, leültél a helyedre, megnézted a kedvenc csapatod mérkőzéseit, majd hazamentél. A 2018-as amerikai LCS tavaszi döntője ezt drasztikusan megváltoztatta, véleményünk szerint a lehető legpozitívabb irányba!

A korábbi rendezvényeken a látogatóknak lehetőségük volt a játékok között nagyobb League of Legends témájú szobrokkal fényképezkedni, találkozni kedvenc kommentátoraikkal, kipróbálni a legprofibb gamer perifériákat, valamint játszani egy-két LoL-t a többiekkel, ha már ott vannak.

Ám most, Miamiban a Riot mindent megváltoztatott, egy igazi fesztiválhangulatot varázsolt a közkedvelt MOBA szezondöntője köré. Évek óta ez volt az első olyan lépés, ami megint csak elvett egy kis távolságot a nagyobb sportrendezvények és az esport rendezvények közül. Kiállító standok, cosplay központ, testfestő sátrak, babzsák fotellel elárasztott közösségi zónák, vörös szőnyeg, egy teljesen felszerelt játékterem, ahol több League of Legends tematikájú játékot is lehetett játszani, szuvenír boltok, autogram központ és tonnányi étel várta a kilátogatókat.

Ó igen és alkohol! Sok-sok alkohol.

Ami érdekes, hogy az idei amerikai döntő körülbelül tized akkora volt, mint a tavalyi, mégis nagyobb bulit hozott össze a szervezet, mint eddig valaha. Egy évvel ezelőtt a TD Garden-ben rendezték meg a nyári döntőt, aminek befogadási kapacitása körülbelül 20 000 fő volt. Most, Miamiban körülbelül 2 800-an tudtak beférni a Fillmore-ba.

Ez több ízben is okos húzás volt a Riot Games részéről. Elsőként meg kell említeni, hogy egy 20 000 embernek előkészített rendezvényen hihetetlenül nehéz újdonságokat kipróbálni. Nagy a rizikó faktor, a káosz pedig, amit egy nagyobb baki eredményezhet akár a teljes rendezvény sikerességébe kerülhet. Mivel újítani szerettek volna, így kontrollált környezetbe terelték az NA LCS döntőt és kiválóan tették! Valamint ne feledjük azt sem, hogy a hangulatot fenn kell tartani. Mindig is könnyebb lesz feltölteni egy kisebb arénát, mint egy gigászi méretűt, így sokkal hangulatosabb összképet fognak adni a szurkolók a képernyő előtt ülőknek, akiknek legközelebb nagyobb kedvük lesz kimenni a helyszínre…Szép dolog a marketing.

Összességében tehát nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy ez volt az eddigi legszínvonalasabb Riot Games rendezvény, s ehhez lazítaniuk kellett egy kicsit. Reméljük a jövőben egyre több közösségkiszolgáló eseményt láthatunk, fesztivál hangulattal, kajával, piával. Igen, akár Magyarországon is!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva