Hearthstone

Hall of Fame-kisokos: hogy lesz a legtöbb ingyen dustom?


Útmutató arról, mit érdemes kezdeni három Wildba átkerülő Classic lapról.

Bő egy nap van már csak hátra a Standard rotációig a Hearthstone-ban, amely – akárcsak egy éve – most sem csak a két éve megjelent kiegészítőket érinti, hanem a Classic lapkészletet is. Három lap is átkerül ugyanis a Hall of Fame-be, innentől csak a Wild módban lesznek használhatók:

  • Coldlight Oracle
  • Molten Giant
  • Ice Block

A legfőbb különbség a normál rotáció és a Hall of Fame között, hogy utóbbiért automatikusan megkapjuk a lapok dust értékét, anélkül, hogy be kellene törni őket. Az alábbi dust mennyiség jár az egyes lapokért:

  • Coldlight Oracle – normál: 100 dust, golden: 800 dust
  • Molten Giant – normál: 400 dust, golden: 1600 dust
  • Ice Block – normál: 400 dust, golden: 1600 dust

Fontos, hogy mindegyik lap esetében csak két darabért jár a dust, méghozzá minden esetben a két értékesebbért. Vagyis ha egy lapból van 2-2 normál és golden verziód, akkor csak a goldenekért jár a dust. Ez alapján ha mindegyik lapból megvan a 2-2 golden, akkor összesen 8000 dustot fogsz kapni, ha pedig csak a normál verziók, akkor 1800 dustot.

Felmerül a kérdés: mit érdemes csinálni ezekkel a lapokkal?

Nos, a válasz attól függ, hogy melyik lapokkal rendelkezel. Íme útmutatónk!

Ha megvannak a lapok: ne csinálj semmit

Elsőre talán furán hangozhat, pedig igaz: ha egy lapból megvan a két darab, akkor az a legegyszerűbb, ha nem csinálsz semmit. Ekkor ugyanis pontosan ugyanannyi dustod lesz, mintha elkezdenél craftolgatni.

Lássunk egy példát: tegyük fel, hogy van két darab normál Coldlight Oracle-öd. Ha nem csinálsz semmit, akkor ezekért automatikusan megkapod a 200 dustot. Ha lecraftolod a golden verziókat, az összesen 1600 dustba fog kerülni, amit a rotációt követően visszakapsz. Ha ezután betöröd a két golden példányt, akkor azokért összesen 200 dust jár. Vagyis teljesen mindegy, mit csinálsz, a végén ugyanott vagy: van 200 dustod és két normál Coldlight Oracle-öd. Ez természetesen ugyanúgy igaz a Molten Giantre és az Ice Blockra is, csak más értékekkel, és természetesen a golden verziókra is.

Ha nincsenek meg a lapok: craftold le a golden verziót!

Trükközésre akkor van lehetőség, ha egy lap nincs meg a gyűjteményedben. Ekkor érdemes lecraftolni őket, méghozzá ha van rá elég dustod, akkor golden verzióban, hiszen ekkor lehet szert tenni a legnagyobb profitra.

Íme egy újabb példa: tegyük fel, hogy nincs egyetlen Molten Gianted sem. Lecraftolod a két golden verziót összesen 3200 dustért, amit a rotációt követően automatikusan visszakapsz. Ekkor vagy megkaptad ingyen a két lapot, vagy betöröd őket és realizáltál 800 dust profitot.

A módszer a normál verziókra is működik, csak kisebb nyereséggel. Ha például lecraftolsz két normál Molten Giantet, az 800 dustba fog kerülni, amit vissza is kapsz utána. Ezután ha betöröd a lapokat, akkor 200 dust lesz a profitod.

És mi van akkor, ha egy lapból csak egy darabom van?

Természetesen ekkor is érdemes lecraftolni a második darabot, hiszen ezzel is lehet csinálni némi nyereséget. A szabály ugyanaz, mint az előző pontban: ha telik rá, akkor a golden verziót gyártsd le, hiszen így több dustot tudsz szerezni később a betörésével.

Nem éri meg a normál verziót lecseréli goldenre?

Ha a dustot nézzük, akkor nem. Jöjjön egy újabb példa: ha van két normál Ice Blockod, és nem csinálsz semmit, akkor 800 dustot fogsz értük kapni. Ha legyártod a golden verziókat 3200 dustért, akkor ezt az összeget ugyan visszakapod, ám ha utána nem a golden, hanem a normál verziókat töröd be, akkor csak 200 dusttal lesz többed, mint az elején. Vagyis ha úgy tetszik, 600 dustba kerül, hogy két normál epic lapból csinálj két goldent. A Coldlight Oracle esetében ez az összeg 160 dust. Vagyis hiába lehet “ingyen” megszerezni a golden verziókat, ha ezt megteszed, valójában kisebb lesz a nyereséged, mintha maradnál a normálnál.

Reméljük, hogy a fenti összefoglalóval sikerült képbe helyezni mindenkit a Hall of Fame kapcsán – fontos, hogy legkésőbb csütörtökig craftoljátok le a hiányzó lapokat, hiszen várhatóan holnap este vagy péntek hajnalban érkezik az új kiegészítő, és vele együtt a rotáció is!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva