PUBG

Melyik a PUBG leggyorsabb fegyvere? – Fegyver lövedékek sebességtesztje 1.0 alatt


Ideje újraértékelni a kedvenc fegyvereinket, főleg ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy távolra melyik a legjobb választás.

Ha nem közelharci csatát vívunk, hanem mid- vagy long range zajlik az ütközet, akkor bizony jócskán számolnunk kell a golyók esésével. Ha pedig minél kevésbé akarunk törődni ezzel, akkor érdemes olyan fegyvert választanunk, amely elég jó tűzgyorsasággal rendelkezik, emiatt nem kell nagyon felé lőnünk, hogy eltaláljuk az ellenfelünket, plusz mozgó célpont esetén is igencsak jól jön a nagy tűzgyorsaság.

A teszt technikai háttere

A játékostól számítva 3 szétlőtt autó volt beállítva, pontosan 100-300 és 500 méterre. A teszt során a lövéstől, a becsapódásig mérték az eltelt időt és ez alapján számolták ki a kapott eredményt. Pl: A 100 méterre lévő autót, ha 1 másodperc alatt éri el a lövedék, akkor 100 m/s a golyó sebessége. Ha pedig a 300 méterre lévő autóba fél másodperc alatt csapódik be a golyó, akkor ennek a fegyvernek pedig 600 m/s a lövedék sebessége.

Az AR-ek adatai

Az AR-ek adatai| Forrás: WackyJacky101

Azt korábban is tudtuk, hogy az AKM nem igazán alkalmas távoli használatra, mivel a golyó sebessége jóval lassabb az 5,56-os társaiéhoz képest. Ez a tesztből is látszik, hogy míg egy M4-gyel 600 m/s érhető el, addig az AKM csupán 469 m/s-ot tudott. Ami érdekes, hogy a Groza is pontosan ugyan ezekre képes, ezért ez is közelharcra ajánlott, tehát hiába van a dropban, egy M4-et nem biztos, hogy megéri rá lecserélni. Az 5,56-os fegyverek viszont nem igazán különböznek, egyedül az M16A4 az, ami az 500 m-re jobb eredményt ért el, illetve a Scar-L maradt picit alul az M4/AUG-hoz képest. Az M16 hátránya viszonyt, hogy nem képes automata üzemmódra, így az AUG/M4 a legjobb választás továbbra is, persze ha nincs SR-ünk, akkor nyugodt szívvel vihetünk egy M16-ot magunkkal.

Az LMG-k

Az LMG-k adatai | Forrás: WackyJacky101

Érdekes, de a DP jobban teljesít távolra, mint az AKM vagy a Groza, az M249 pedig abszolút győztes és minden korábbi AR-t lever az adataival, de a 100 méteres adatai az egész mezőnyben a legjobbak.Ezek hátrányai, hogy a töltés meglehetősen sok időt vesz el, ami egy tűzharcban nem épp ideális.

A Sniper Rifle-ök adatai

Az SR-ek adatai | Forrás: WackyJacky101

Az SKS bár erős fegyvernek számít, a lövedék esésével számolnunk kell, meglepően jobban, mint egy M4 esetén, főleg az 500 méterre lévő ellenfeleink esetén okozhat ez nagyobb fejtörést. A Kar98k némileg jobb eredményt mutat ilyen téren, viszont ez egylövetű fegyver, de az előnyeit azt hiszem senkinek nem kell ecsetelni, aki ügyesen céloz fejre, az tudja, hogy a legjobb world loot fegyverek egyike. A Mini-14 pedig meglepően jó értékeket vonultatott fel, többek között a 100 és 300 méterre lévő tárgyakat ezzel tudjuk a legpontosabban meglőni, viszont a nerfnek köszönhetően jóval kevesebbet sebez, mint korábban.

Az M24 pedig felülmúlja a kar98k eredményeit, de az abszolút győztes az AWM, ha az egylövetű fegyvereket vizsgáljuk, de ennek hátránya, hogy egy dropban mindössze 20 golyót kapunk, így nem lövöldözhetünk vele a végtelenségbe. Az MK14 pedig szintén nagy meglepetés, főleg annak ellenére, hogy 7,62-es golyót használ, azért egy extended tárral igencsak jó választás távolra, a kar98k-t és az SKS-t bőven lepipálja sebesség terén.  A VSS pedig rendkívül gyenge minden tekintetben, viszont a gyári supressor és távcső miatt a kiegészítőkkel nem kell törődnünk, a supressor pedig olyan halkká teszi, hogy ha sikerül lelőnünk az áldozatunkat még azelőtt, hogy rájönne, hogy honnan is lövünk, akkor simán nyert ügyünk lehet.

A végeredmény

A végeredmény | Forrás: WackyJacky101

A végeredményből pedig elég sok dolog kiderült, talán a legmeglepőbb az az M249, Mini-14 erős és a Groza/SKS gyenge szereplése. Érdemes a fegyverek sebzése mellett a fenti adatokat is figyelembe venni, ugyanis hiába sebez sokat egy fegyver, ha nehezen tudjuk kontrollálni és távolra nehéz vele harcolni. Az M16-ot viszont nem feltétlenül éri meg magunkkal vinni minden esetben, hiszen az M4 is hasonlóan alkalmas lehet a távolabbi csatákra. Az AKM-et és a Grozát pedig el kell felejteni a távoli ütközetek esetében, közelre, viszont jó választás lehet, főleg ha tudjuk kontrollálni őket.

Az adatok WackyJacky101 videójából származnak, amelyet itt megtekinthettek:

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva