League of Legends

Így keres Faker, a világ legjobban fizetett LoL játékosa!


Vajon mennyi pénzt kapsz ha te vagy a világ legjobb League of Legends játékosa?

A háromszoros világbajnok Lee “Faker” Sang-hyeok már sokszor bebizonyította az SKT T1 vezéreként, hogy ő a világ legjobb League of Legends játékosa. Faker már rengeteg díjat és versenyt nyert az SKT-vel és idővel az esport világ egyik legnagyobb alakjává nőtte ki magát. Ő az a játékos, akiről még azok is hallottak, akik abszolút nincsenek tisztában az esport világával, a siker és a hírnév pedig általában elég nagy fizetéssel párosul.

Na de mennyit is keres pontosan Faker?

Ezt egészen pontosan természetesen csak maga Faker, meg maximum a könyvelője tudhatja, de azért az alábbiakban megpróbáljuk a lehető legpontosabban megbecsülni. Faker legutóbbi szerződésében az SKT-vel 2.5 millió dollárért írt alá erre az évre. Ez már önmagában egy elég szép összeg, de ez még messze van Faker teljes keresetétől. Az utóbbi évben a versenyekből Faker 1,169,713 dollárt szedett össze, illetve ott vannak még a streamek alatt kapott támogatások is, amiről sajnos nem tudunk pontos adatot mondani és ne felejtsük el a reklám és szponzori juttatásokat sem, amik szintúgy nem publikusak.

Faker tehát nagyjából 4 millió dollárt (Körülbelül 1 milliárd forint) visz haza évente profi LoL játékosként. Ez valóban egy nagyon szép összeg, azonban elég messze van a többi sport legjobbjaitól, hiszen Cristiano Ronaldo 88 millió dollárt, Lebron James 77,2 millió dollárt, Roger Federer 67,8 millió dollárt Cam Newton pedig 53,1 millió dollárt keres egy évben. Ehhez képest Faker 4 milló dollárja elég elkeserítő, de ezt betudhatjuk annak, hogy az esport még egy nagyon új dolog és kelleni fog egy kis idő mire egy olyan infrastruktúra alakul ki körülötte, mint a nagyobb sportágakban.

Szerintetek sok vagy kevés az a 4 millió egy esportoló teljesítményéért?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva