Gaming

Stutter Stepping: minden MOBA alapja, mutatjuk hogyan tanulható meg!


A HotS Tempo Storm csapatának edzője, "Kala" foglalta össze kiválóan ennek lényegét.

Mit jelent maga a kifejezés? 

Vágjunk is a közepébe, tisztázzuk, hogy mit értünk Stutter Stepping alatt: két basic attack (vagy spell) közti (el)mozgás.

Miért hasznos ez?

Egyrészről több sebzést tudunk kiosztani, ha biztonságos helyre mozgunk (ez csapatharcban például azt jelenti, hogy ha assasinnal vagyunk, akkor nagyrészt a hátsó vonalon kell maradnunk, ha közelít az ellenfél dive-olni készülő hőse, akkor még hátrébb húzódunk – míg tankként a folytonos mozgásnak köszönhetően bodyblockoljuk a menekülni készülő ellenfél útját).

forrás: blzmedia-a.akamaihd.net

Másrészről a folyamatos pozícióváltás miatt az ellenfelek nehezebben találnak el minket, vagyis a túlélés esélye is növekedik ezáltal.

Mielőtt belevágunk a gyakorlásba, ezt feltétlen állítsuk be!

A Hotkeys–>Quick Cast Setting résznél állítsuk be, hogy a basic attack (A gomb) quick caston van.
Ez azért fontos, mert így nem kell a bal egérgombot megnyomni az A mellé, hogy támadjon a hősünk, szóval egyszerűsíti a dolgunkat.

Irány gyakorolni!

Ezután érdemes először try módban gyakorolni – “Kala” Hanzót javasolja, mert nála látszik a bal alsó sarokban, hogy mikor jön a következő basic attack.

A-val támadunk, jobb klikkel mozgunk, majd ismét támadás. Fontos, hogy ne a jobb egérgombot használjuk erre a célra, mert előbbivel mozogni is lehet, míg az A-val csak támadni, így nem követjük el azt a hibát, hogy véletlenül nem a célpontra kattintunk, hanem mellé, hősünk elkezd arra sétálni, mely egy rossz pozíciót eredményezhet.

Campezés közben is elengedhetetlen ez a technika

A Siege Gianteknél az egyik leglátványosabb a különbség a mozgás és egy helyben állás között: előbbinél könnyedén kikerülhetjük a felénk repülő köveket.

Bruiser Camp esetében is alkalmazható: elsőként a mage-et kell természetesen megölni, utána pedig ügyes mozgással elérhető, hogy a háromból csak kettő sebezzen minket – ezáltal elég sok hőssel egyedül elvihetjük a nagyobbik campet is.

Jó gyakorlást kívánunk mindenkinek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva