Hearthstone

Sokan nem örülnek, de ettől még igaz: nagyon erős lett a Quest Rogue


Többen kiütötték már a paklival a #1 Legendet.

Egész gyorsan elröppent az első hét a The Witchwood megjelenése után, lassacskán pedig kezd kialakulni, hogy melyik paklik lehetnek majd ott az élmezőnyben az új metában. A trónkövetelők közé nemrég feljött egy deck, amelyikkel előzetesen kevesen számoltak: ez nem más, mint a Quest Rogue, amely különösen a Legend játékosok körében kezd egyre népszerűbb lenni.

Ne feledjük, hogy egy nerfelt pakliról van szó, miután a The Caverns Below tavaly nyáron gyengítést kapott: immáron nem négy, hanem öt ugyanolyan miniont kell mellette kijátszani, hogy meglegyen a permanens 5/5-ös stat a lényeknek. Pedig anno sem volt erős: inkább csak rossz játékélményt nyújtott, illetve rossz irányba tolta a metát a kontroll paklik hátráltatásával – nos, most ismételten szembesülhetünk ezekkel a problémákkal.

Az elmúlt egy-két napban egy sor ismert játékos ért High Legendbe a deckkel: sokan a #1 Legendet is kiütötték vele, mint például Rage vagy IonCannon. Utóbbi verzióját itt láthatjátok:

IonCannon paklija
AAECAaIHBM0DhsICz+ECw+oCDcQBnALtAp8DiAWbBdQFhgmXwQL8wQLH0wLb4wL27AIA

Ami érdekes, hogy nem a The Witchwoodnak köszönhető a visszatérés, sokkal inkább a Standard rotációnak és az új metának, ami elég jól fekszik a decknek. Az új lapok közül nem is került be semmi a pakliba, csak a Vicious Scalehide, de erről sem mondhatjuk, hogy a deck gerincét alkotja, inkább csak egy jó kiegészítő lap a Rush, illetve a korai trade-hez jól illeszkedő statok miatt – 5/5-ösként válik igazán táppá.

A lényeg változatlan, az alábbi módokon lehet összehozni az 5 példányt:

  • Visszavetetés: Shadowstep, Youthful Brewmaster, Vanish
  • Másolás: Zola the Gorgon, Mimic Pod, Sonya Shadowdancer

A deck legfőbb ereje, hogy nagyon jól teljesít a kontroll paklik ellen, hiszen itt bőven van idő teljesíteni a Questet, az 5/5-ös lények állandó áradata miatt pedig egy idő után kifogy az erőforrásból az ellenfél, mindenre nem lesz megoldás. Vannak, akik egyenesen ki is vannak akadva rá: a Control Warrior-pápa Fibonacci például így fogalmazott a Twitteren:

“Hogy lehetne kontroll deckekkel játszani, amikor a ladder kétharmada Quest Rogue? Miért van ez a szar még mindig a játékban bármiféle ellenszer nélkül?”

Kontrollos környezetben tehát nagyon erős a pakli, ez nem vitás. Ha te is főleg hasonló ellenfelekkel találkozol a környezetedben, akkor érdemes bevetni – persze nem árt előtte némi gyakorlás, hiszen nem a legkönnyebb deck!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva