League of Legends

Végre jön a Warwick nerf, egy évig volt érintetlen a dzsungel ura!


Sokan biztosan herótot kaptak már a sok Warwick játékostól, a Riot a VGU történetében először, megpiszkálja a farkasembert.

Ritkaság számba megy, ha egy aktív, tehát a közösség által folyamatosan használt League of Legends karakter hosszú ideig érintetlen marad. Főleg olyan helyzetben, hogy mindezt a meta csúcsának közelében, vagy éppen a trónon teszi. Warwick a nagy átalakítása (VGU) óta pedig pont ezt tette, meghatározója volt a jungle metának, ám mindezt úgy vitte véghez, hogy egy kicsit sem piszkálták meg a fejlesztők egy év alatt.

Ennek a fantasztikus szériának hamarosan vége, ugyanis majd’ egy évre a rework megjelenésére a Riot Games nerfet készített elő a dzsungeles karakterhez a PBE szerveren. Ugyan maga a gyengítés mértéke nem eget rengető, mégis egy rekordgyanús időszakot gáncsol el.

Az elmúlt egy évben Warwick átlagosan a legjobb három dzsungeles karakter között volt, persze voltak olyan időszakok, amikor lecsúszott körülbelül az ötödik helyre, ám nem sok időt töltött ott, szinte egyből vissza is táncolt a legjobb három közé, amint tehette. Ráadásul körülbelül 40 regisztrált, hivatalos jungler karakter van a játékban, abból átlagban a legjobb 5-ben elhelyezkedni rendesen impozáns.

Az ok, hogy miért volt minderre képes pofonegyszerű. A győzelmi arány és a választási arány még nem jelenti azt feltétlenül, hogy valami földöntúli. Lehetséges, hogy Warwick statisztikái kiválóak voltak, de emellett tisztán érzékelhetők voltak a hős gyengeségei, amiket a jobb játékosok bármikor ki tudtak használni, így nem történtek igazságtalan helyzetek. A farkasember hihetetlenül könnyen kite-olható, a végső képességét könnyű side step-pelni, valamint maga a Warwick-ot irányító játékos is nagyon könnyen elhibázhatja.

Na meg persze ott vannak a karaktert nem érintő nerfek, amikből azért bőven kapott a karakter ez alatt az egy év alatt. Ott van például a Cinderhulk nerf, ami közvetlenül nem érintette a karakter adatait, mégis nagy érvágás volt Warwick számára.

Mondjuk a listának itt vége is… Persze vannak tisztán kirajzolódó gyengeségei, vannak olyan taktikák, mechanikák, amik counter-nek számítanak, s többször nerfelték a kedvenc tárgyait, még így is meglehetősen erősnek számít a hős. Csináljanak a környezetével bármit, az előbb felsorolt negatívumok mellett maga a karakter mocskosul masszív. Túl sok mindent csinál jól összességében Warwick, ezt pedig most elégelte meg a Riot Games. Az egyik legerősebb tank dzsungeles jelenleg a játékban, mialatt kiváló párbajozó a játék korai szakaszában. A játék vége felé, pedig teljesen mindegy mennyire tankosnak építjük, csak kit-ből képes Bruiser-eket megszégyenítő módon sebezni.

Urfwick toronymagasan a legmenőbb skin lesz a játékban!

Hogy megfelelő keretek közé terelje ezt a sebzést a Riot, a Q képességének max HP-s sebzését gyengítik, mondjuk csak a nagyobb képességszinteken. A korai szakaszban csak a kisebb alap AD nerfet fogják érezni a Warwick játékosok, merthogy valami kicsi ebből a kategóriából is érkezik. Az alap AD nerf a korai camp clear esetében fog érződni, lassabban fog haladni a karakter tábortól táborig, így a gankek is később fognak tudni csak érkezni. A Q nerf pedig a hős kései szakaszát fogja megfogni, de legalábbis több lehetőséget ad az óvatlan lövészeknek a túlélésre.

A változtatásokat jelenleg a PBE-n tesztelik, a nerf a jövőheti, 8.9-es frissítéssel érkezhet az élő szerverekre.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva