Counter Strike

5+1 ok, amiért az SK gyengébb lett a Stewie-TACO cserével


Az eredmények, a világranglista helyek és a mutatott játék is alaposan visszaesett a brazil sztárcsapatnál, megmutatjuk miért:

1. Nyelvi nehézségek

Bár ezen a szinten azt gondolhatnánk, ez nem jelenthet problémát, de valójában talán itt jelentheti a legnagyobbat. Az ember agya egyértelműen a saját anyanyelvére van kódolva, és gondoljunk bele: ha ezen a szinten csak egy-két másodperccel tovább kell gondolkodnunk, hogy mit is mondjunk, már kört eldöntő csúszások sem kizártak. Bár fontos tényező, talán még ez a legkisebb befolyásoló faktor jelenleg az SK gyengélkedésének okai között.

2. Két dudás nem fér meg egy csárdában

Mint a mondás is tartja, az a bizonyos két sztár sem fér meg egy csapatban. Jól látható, hogy Stewie, aki korábban saját csapatában a “sztárjátékos” pozíciót töltötte be, itt sem akar engedni ebből, annak ellenére, hogy a korábban hamis-supportot játszó TACO-t váltotta. Minden csapatban muszáj tisztázni a szerepeket, és úgy tűnik, jelenleg ez még nem történt meg az SK-nál. Coldzera, ha megkapja a számára szükséges teret, biztosan hozni fogja a kötelezőt, sőt annál többet is. Viszont Stewie-ról ezt nem tudhatjuk, annyit még nem tett le az asztalra. Egy biztos: Amíg egyikük nem enged, és vonul háttérbe a másik mögé, a csapat nem fog egyről a kettőre lépni.

3. TACO hiánya

Igen, jól látjátok. Az igazat megvallva az utóbbi időben sem neki, sem a csapatnak nem ment, de ez mindenhol megesik, ezeken túl lehet lendülni. TACO tipikusan az a játékos, aki ha ott van, észre sem veszed, viszont a hiányát piszkosul megérzed. Többször megfigyeltem és kielemeztem már TACO játékát, ahogy külföldi szakértők is, (ezeket leginkább YouTube-on, Redditen találhatjátok meg, érdemes elolvasni őket) és az SK dominanciájának az egyik legfontosabb kulcsfigurája volt. Nélküle coldzera elveszett, nézzük csak meg a csere után a világ legjobbja milyen gyenge játékot mutat. TACO az, aki megnyitja neki a tereket, a szupportív játékával segíti coldot annyira, hogy ténylegesen a világ legjobbja lehessen. TACO bevállalta azt, hogy a saját role-ját váltva, saját egóját elengedve a csapatot segítse. Ezzel pedig a legnagyobbak közé emelkedett, s emelte magával az SK csapatát.

4. FalleN gyengélkedése

FalleN-nek van egy jól bevett sémája: Minden egyes csere után drasztikusan csökken a hatékonysága mind fragelési, mind irányítási szempontból. Természetesen, ha elkerülhetetlen a csere (anno fnx eseténél), akkor be lehet ezt vállalni. De jelenleg annyi váltás történt az SK-nál, hogy mire az egyikből kilábalna, jön a másik. Emellett tudjuk, hogy FalleN-nek nincsenek nyelvi nehézségei, angolul is kiválóan beszél, de azért az, hogy nem a saját anyanyelvén irányíthat, neki is nagy érvágás lehet.

5. Lassan lejáró szerződések

Bizony, a jelenlegi ötösnek lassan lejár a szerződése az SK organizációjával. Gondoljunk bele, ha a mi talpunk alatt sincsen biztos talaj mennyivel nagyobb a bizonyítási vágy, és mennyiszer rontjuk el mert túlságosan próbálkozunk. Egyes hírek szerint a szervezet nem akar hosszabbítani, máshonnan azt halljuk az ötös nem akar hosszabbítani, egyéb források szerint pedig egyik fél sem. De a helyzet akkor is egyértelmű: A hallottak alapján legalább az egyik fél nem érzi jól magát, ez pedig bőven elég lehet arra, hogy ne jöjjenek az eredmények.

Az SK szándékosan esett ki a versenyről? Érdekes elmélet a brazil bukta körül

5+1. Boltz nem SK szintű játékos

Ez elég erősnek hangozhat, de így van, ha a megfogalmazás talán nem is pontos, akkor is. Boltz egy olyan helyet próbál betölteni, egy olyan csapatban, mely nem az Ő játékstílusának fekszik, és ez meg is látszik. Nem feltétlen a statisztikákat kell itt figyelni, hanem a kétes szituációknál a játékát, az egyéni megoldásait, és leginkább ezeknek a hiányát. Abszolút nem illik bele jelenleg ennek a csapatnak az arculatába, hosszútávon az Ő lecserélése véleményem szerint elkerülhetetlen.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva