Counter Strike

Késelés és szájkarate: a fnatic a pályán és Twitteren is bosszút állt a G2 dumálásáért


A svéd csapat nehezen viselte a franciák állandó átkiabálását, de a lehető legnemesebb módon álltak bosszút. Lemosták őket mindenhonnan.

A fnatic csoport másodikként bejutott az IEM Sydney rájátszásába, a G2 azonban búcsúzott már a csoportkörben. A két csapat rangadója ráadásul nagyon nem volt érzelmektől mentes, sőt egyesek talán túl is tolták a rivalizálást. A francia együttes, különösen a svédekhez legközelebb ülő apEX minden lehozott kör után átkiabált az ellenfélnek.

Lehet rajta vitatkozni, hogy ez vajon sportszerűtlen magatartás, vagy a játék része, de néhány játékosoknál szinte mindennapos viselkedés.

KRiMZ, aki pont az elválasztó fal túloldalán ült apEX mellett, alaposan ki is akadt a folyamatos szövegelésen.

A válasz viszont, ahogy a posztban is szerepel a legnemesebb bosszú volt mindközül. Szövegelés és kiabálás helyett a pályán játszott 2:1-el hallgattatták el a franciákat.

A dolog persze nem új keletű, az átkiabálás a Counter-Strike egyik örök fegyvere az ellenfél demoralizálására. Az abszolút király régen shaGuar volt, aki a Team3D meccsein csúcsra járatta ezt a műfajt:

Visszatérve a mostani meccshez, azért a svédeket sem kellett félteni. A komment háború mellett a pályán is szépen odaszúrtak az ellenfélnek, JW például szó szerint. 1:1-es állásnál az utolsó mapon, 14:14-es eredménynél képes volt késsel ráfutni kennyS-re:

A folyamatos helyszíni átkiabálás vélhetően mindig is a játék része lesz LAN-on. Nevezhetjük heves reakciónak, szándékos bosszantásnak, feszültséglevezetésnek vagy bárminek, mindenki jobban teszi ha megedzi magát ezen a fronton.

Coldzera, Stewie, apEX vagy éppen kNg már nem fog megváltozni, akár tetszik másoknak, akár nem.

A versenyszabályzat pedig nem tiltja vagy korlátozza semmilyen módon az ilyen érzelmi kitöréseket, a közönség pedig valósággal imádja. A show részeként kell tekinteni erre, és a fnatic példáját követni: tettekkel bizonyítani visszakiabálás helyett.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva