Hearthstone

Squashling vs. Holy Fire: a #1 deck már megvan, már csak a kirakós utolsó darabja hiányzik


Kiemelkedően teljesít a top játékosok körében a Mind Blast Priest, az összeállítást tekintve azonban még nem teljes az egyetértés.

A The Witchwood megjelenése után a Paladin, a Warlock és a Druid voltak a legtöbbet emlegetett class-ok, a Priest pedig látszólag háttérbe szorult – azok után, hogy az előző metában még a legjátszottabb class volt. Mostanra azonban mindez jócskán megváltozott, a Mind Blast Control Priest ugyanis kiemelkedően teljesít – ha a Legend statisztikákat nézzük, akkor jelenleg a legjobb winrate-tel rendelkező pakli a játékban.

Hogy mennyire erős is a pakli valójában, azt jól mutatja, hogy a jelenleg is zajló Europe Summer Championship versenyen ez a legnépszerűbb deck – a 73 induló több mint a fele berakta a lineupjába, összesen 41-en.

Ilyen is rég volt: mindegyik class ott lesz a hétvégi vb-selejtezőn, íme a paklik

Az tehát nem kérdés, hogy erős a deck, az elmúlt napokban többen is összehozták vele a #1 Legendet, ami még akkor is nagy szó, ha a hónap legelején járunk. Van azonban egy pont, ahol egyelőre még nincs meg az egyetértés a játékosok között.

Egyre többen elkezdték használni a deckben Witchwoodban megjelent Echo lapot, a Squashlinget. A potenciáls 10 HP gyógyulás és a széles board kiépítése egyetlen kör alatt sokat segíthet bizonyos matchupokban, ám a legfontosabb szerepe az a lapnak, hogy a Shadowreaper Anduin “fázisban” többször is aktiválni tudjuk egyetlen kártyából a Hero Powerünket, ami esszenciális, hiszen a deck első számú win conditionje a Mind Blast + Hero Power kombinációja – ezt kell kiegészíteni minél több extra sebzéssel. Zetalot is az Echo lény mellett tette le a voksát, kettőt is használt belőle #1 Legend deckjében.

Zetalot paklija
AAECAa0GBsUEkAfTCqDOApDTAr3zAgyhBOUE9geNCPIM+wzRwQLJxwLo0ALL5gKJ8QLo+QIA

Ownerism némileg más irányba indult el, de neki is összejött nemrég a #1 Legend. Ő Squashling helyett Holy Fire-t használt, ami szerinte ideálisabb majdnem minden szituációban. A legfontosabb, hogy 6 HP helyett 9 HP sebzést lehet bevinni vele egy kör alatt a Hero Powerrel kombinálva. Emellett zavaró lények eltávolítására is alkalmas, arról nem is beszélve, hogy Shadow Visions-zel is elő lehet szedni, ha éppen erre van szükség.

Ownerism paklija
AAECAa0GBsUE0wrVCtPFAsnHApDTAgyhBOUE9geNCNYK8gz7DNHBAujQAsvmAonxAr3zAgA=

Az nem vitás, hogy mindkét verzió nagyon erős, a kirakós utolsó darabját illetően azonban még nem teljes az egyetértés a játékosok között. A jó eredmények következtében egészen biztosan tovább fog nőni a deck népszerűsége a következő hetekben, ez pedig lehetőséget ad majd arra is, hogy kiderüljön, melyik irány lehet a jobb hosszú távon.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva