League of Legends

Emlékszel még a Nidalee szóló ösvényre? Visszatérhet!


Az alakváltó dárdadobáló már egy jó ideje csak és kizárólag a dzsungelben mozog. Ez a jövőben változhat.

A League of Legends-ben egyre ritkább az, hogy egy karakter csak és kizárólag egy pozícióban használható. Ez összességében jót tesz a játéknak, sokszínűbb lett, több a kombinációs lehetőség.

Régebben ez nem volt ennyire egyértelmű, éppen Nidalee volt az egyik zászlóvivője a pozíciót váltó karaktereknek, a Lane Bully midesből ugyanis dzsungeles karaktert csinált belőle a Riot. (Jó, néha topon is megjelent HotshotGG keze alatt, de az abszolút nem volt mérvadó, többnyire középen alkalmazták a karaktert.) Az első változtatáshullám után megjelent a Trinity Force tank Nidalee topon, ez ugyancsak nem tetszett a fejlesztőknek, így visszanerfelték a fák közé az amazont.

Azóta szinte csak a Jungle-ben lehetett látni a karaktert, itt pedig voltak jobb, s rosszabb időszakai a hősnek. Riot August viszont nem szeretné ennyiben hagyni, a Rioter a League of Legends Boards fórumon osztotta meg a véleményét a közösséggel, szeretné újra visszaadni a karakter régi lehetőségeit.

“Nagyon mozgat a dolog, hogy visszahelyezzük Nidalee-t egy szóló ösvénybe. Ha sikerrel járunk, akkor nagyot tudnánk dobni a karakter teljesítményén, ugyanis a lehetőségei abszolút adottak. Az egyetlen probléma, amibe folyamatosan beleütközünk, az a karakter képességtára, a kit-je. A jelenlegi forma nem támogatja az ösvény játékot úgy, hogy ne legyen troll pick érzése a csapattársaknak, s ne hozná rizikós helyzetbe a mérkőzést.”

Ám ott van Rengar és LeBlanc helyzete. Ez a két karakter is folyamatosan változott az évek során, s jelenlegi formájuk inkább hasonlít a kezdetekben ismerthez,  ugyanis szépen lassan beismerte a Riot, hogy hibát követtek el a megváltoztatásukkal. LeBlanc például a közelmúltban MINDENT visszakapott amit elvettek tőle, Rengar csak a régi auto attack reset Q animációját és képességét kapta vissza a Rework előtti időkből.

Adva van tehát a lehetőség, hogy a játék diverzitása érdekében a Riot Games visszaállítja Nidalee-t az alakítgatások előtti állapotába, ám erre a kérdésre csak később ad majd választ Riot August, ugyanis jelenleg egy másik karakter VGU-ján (Visual and Gameplay Update) dolgozik.

“Ahhoz, hogy visszahozhassuk az ösvényes Nidalee-t, komolyabb munkák kellenek, mint egy-két adat buffolása, vagy nerfelése. Most úgy látom, hogy egy Rengar-szintű esettel van dolgunk. Ha befejeztük a VGU-t amin éppen dolgozunk, megvizsgáljuk Nidalee-t. Ha úgy gondoljuk, hogy elérhető az a helyzet, amiben egy Lane és egy Jungler Nidalee is működőképes, akkor biztosan vissza fog térni az ösvényes forma. Teljes pozícióváltást viszont nem szeretnénk előidézni.”

A Riot Games tehát folyamatosan azon van, hogy fejlessze a játékosok játékélményét, s néha még a veterán játékosoknak is igyekeznek kedvezni egy-két régi közösség kedvenc visszahozásával. Garancia ugyan még nincs, de legalább már a fejlesztők foglalkoznak a kérdéssel. Kíváncsian várjuk August új VGU-ját, majd pedig azt, hogy látnak-e lehetőséget az ösvényes Nidalee-ban.

Ti emlékeztek még milyen volt az ösvényes Nidalee? Örülnétek annak, ha visszatérne?

Borítókép: eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva