Hearthstone

Dupla nerf? Ilyen sem volt még a megjelenés óta


Nagyon úgy néz ki, hogy másodjára is gyengítik a The Caverns Below-t.

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, most már biztosra vehető, hogy hamarosan új nerfek érkeznek a Hearthstone-ba: a fejlesztők elárulták, hogy több lapot is vizsgálnak jelenleg, ezek egy részén pedig gyengíteni fognak május végén.

Most már 100%: jönnek a nerfek! Íme a 9 fő jelölt

A listán – egyedüli Rogue lapként – ott van a The Caverns Below is, ami jó eséllyel nem fogja megúszni a nerfet. Pontosabban fogalmazva most SEM fogja megúszni, hiszen egy olyan lapról beszélünk, ami egyszer már gyengítve lett, még tavaly júliusban, amikor négyről ötre emelték a Quest teljesítésének kritériumát, már ami az ugyanolyan lényeket illeti.

Ami érdekesség, hogy hasonlóra soha nem volt még példa:

mióta “élesben” is elstartolt a Hearthstone, soha egyetlen lapot sem nerfeltek még kétszer.

Ha a játék komplett történetét nézzük, akkor persze már volt ilyen, de ez is csak azért igaz, mert a béta során rengeteget változtak a lapok. Ha azonban a 2014 márciusi megjelenés óta nézzük, akkor ez lesz az első eset, hogy egy kártya másodjára kap gyengítést.

Ez is jól mutatja, hogy mennyire rosszul dizájnolt lapról van szó, hiszen még második nekifutásra sem sikerült belőni az erejét. Alapvetően két fő probléma van vele:

  • A Quest Rogue a játék egyik legpolarizáltabb deckje a matchupokat tekintve. Nagyon sok az előre lefutott meccs, amit már maga a párosítás eldönt.
  • Mivel a kontroll deckek hosszú távon általában elvéreznek ellene, ezért az aggro irányába tolja a metát.

Hogy létezik-e kiút ebből a helyzetből a lap totális kinyírása nélkül? Ezt előre nehéz megmondani, hiszen már tavaly nyáron is eltemettük egyszer a Quest Rogue-ot – és lám, most újból itt van, sőt, relatív erejét nézve talán még jobb is, mint annak idején. Meglátjuk, hogy a Blizzard tényleg változtat-e, és ha igen, akkor milyen irányba – pár hét múlva okosabbak leszünk.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva