Hearthstone

Figyelem, most óvatosan a craftolással: a nerfek miatt veszélyes lapokat gyártani


Amíg nem tudjuk, hogy mi fog változni, addig nem érdemes kockáztatni.

Jelenleg mindenkit a soron következő nerfek foglalkoztatnak a Hearthstone világában, hiszen a Blizzard bejelentette, hogy változások várhatóak május végén. Hogy pontosan melyik lapok gyengülnek majd, azt még nem tudni – egyelőre csak egy “jelöltlista” van, jó eséllyel ezek közül kerülnek majd ki azok a lapok, amiken változtatni fognak a fejlesztők.

Most már 100%: jönnek a nerfek! Íme a 9 fő jelölt

Bármelyik lap is gyengüljön, az teljességgel megjósolhatatlan, hogy milyen hatással lesz a metára a változtatásnak – pláne az adott lap és a kapcsolódó pakli erejére. Éppen ezért fontos, hogy ebben az időszakban rendkívül kockázatos lapokat craftolni, hiszen ha pár hét múlva használhatatlan lesz a deck, akkor hiábavaló volt az egész.

De hát úgyis visszakapom az árát, nem?

A nerfelt kártyákét valóban: ha gyengítenek egy lapon, akkor utána egy darabig teljes áron lehet betörni – ez már sokéves hagyomány. A probléma a többi lappal van: ha legyártasz egy fél decket (vagy akár csak 5-6 hiányzó kulcslapot), majd kiderül, hogy nerfek után a pakli már nem elég erős, akkor szépen rajtad maradnak a kártyák, amiket lecraftoltál.

Vegyünk egy nagyon egyszerű példát: tegyük fel, hogy éppen két hete gyártottad le a két Carnivorous Cube-ot és az egy Skull of the Man’arit a szuper Cube Warlockodhoz, amikor a Blizzard egyszer csak bejelenti, hogy nerfelik mondjuk a Possessed Lackey-t és a Doomguardot. Ekkor te ott vagy a nerfelt paklival, amiből hiába lehet betörni néhány lapot teljes áron, pont azoknak a kártyáknak nem tudod visszaszerezni az árát, amiket kifejezetten a deck miatt craftoltál le.

A fenti tanács elsősorban a Warlock és a Paladin deckekre, a Quest Rogue-ra és a Spiteful Summoner deckekre érvényes: ezek szinte egészen biztosan változni fognak, így a következő két-három hétben nem nagyon érdemes lapokat craftolni hozzájuk. Ugyanakkor a többi lappal is érdemes csínján bánni, hiszen jelenleg még nem tudjuk, hogy mennyit fog változni a játékkörnyezet – simán benne van, hogy egy jelenleg jól teljesítő deck az új metában már nem feltétlenül lesz ütőképes. Lényeg a lényeg: ne hozzatok olyan döntést, amit később még megbánhattok!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva