Counter Strike

Hibás hitbox miatt háttal lekéselni az embereket? Új divat hódít az MM szervereken


Ha már a hitbox nem tökéletes, az MM-huszárok kihívást csináltak a dologból és megpróbálják összehozni a játék egyik leglehetetlenebb killjét.

A sokszor érthetetlenül működő hitboxokról már rengeteget beszéltünk, pár napja felkerült egy újabb bejegyzés is a hibalistára. Ez pedig az ellenfél, vagy éppen csapattárs háttal történő leszúrása.

Hogy pontosan milyen fizikai anomália váltja ki, az egyelőre még nem tiszta, de 99%-ig a késelés mozdulatának hibás határai lesznek a felelősek. Mely látszólag oldalra és előre szúr csak, de egyetlen apró mozdulat, fordulás is elég hozzá, hogy a hátunk mögötti ellenfél is bekerüljön a range-be.

Az mindenesetre biztos hogy tényleg elég valószerűtlen látvány:

I knifed someone while running backwards from r/GlobalOffensive

Az esetet megnézhetjük az ellenfél szemszögéből is. Az előző videóban talán még látszik is egy minimális fordulás, itt erről szó sincs. Konkrétan a CT háta késeli le emberünket:

Aki azt hinné csak véletlenről van szó és egyedi az eset, arra gyorsan rá is cáfolnánk. Már profi meccsen is előfordult, hogy teljesen ártatlan áldozata lett egy késelésnek:

A mostani videó megint újjáélesztette a dolgot és divathullámot indított MM meccseken, a játékosok valósággal keresik a lehetőséget a lemásolására. Csak hogy ők is elmondhassák: háttal késeltem le egy embert!

És történetesen az se baj nekik, ha csapattárson sikerül csak összehozni:

A dolog javítására kevés esélyt látunk, viszont használatát sem javasoljuk senkinek. Tanulni viszont tudunk a dologból. Mivel a hitboxok ennyire bizonytalanok a késelésnél, csak úgy poénból ne nagyon lóbáljuk a késünket a csapattársak közelében. Se a kör eleji futkározásban, se a kör megnyerése utáni öröm közben.

Ne járjunk úgy, mint a fenti videóban rain, aki pár száz dollártól gyorsan megszabadította csapattársát. Még szerencse, hogy pisztolykörben esett a dolog.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva